18 Mayıs 2018 Cuma iftar Menüsü Önerisi

18 Mayıs 2018 Cuma iftar Menüsü Önerisi
Ramazan ayının üçüncü gününde ev kadınları için içinden çıkılmaz bir durum olan 'İftarda bugün ne yapsam?' sorusunun cevabını sizler için hazırladık. Diyetisten Melis Ece Sabri hem kilo vermenize yarayacak hem de uzun süre sizi tok tutacak bir menü ile karşınızda. İşte dört çeşit yemek ve menü ile birlikte yapılışları...

1) Ana yemek: Fırında Tavuk/Hindi ve Patates

Malzemeleri
1 kg but- kanat, 500 gr patates, kekik, pul biber, kimyon, karabiber, 1 çorba kaşığı salça, ½ çay bardağı zeytinyağı, tuz 

Yapılışı
Çukur bir kaba salçayı,baharatları,zeytinyağını ve tuzu koyup karıştırın. Tavukları kabın içine koyup her tarafının sosa bulanmasını sağlayın. Yaklaşık 6 saat veya arzuya göre daha az bu sosta dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dk  pişirip sıcak olarak servis yapın. Patatesleri de dilerseniz yanında yapabilirsiniz.

fırın patates

fırın tavuk veya hindi

2) Çorba: Yayla

Malzemeler
yarım su bardağı pirinç
4.5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
nane

Hazırlanışı
Pirinci 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın.

yayla çorbası

3) Salata: Domatesli roka

Malzemeler
Yarım demet roka
2 diş sarımsak rendesi
2 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
Yarım sulu limon

Rokayı yıkayıp,sebze kurutucuda suyunu alalım..Çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.. Domatesleri ekleyelim. Domatesin salatayı sulandırması sizi rahatsız ederse ayrı yerde rendeleyip suyunu dahil etmeyebilirsiniz. Yağ,limon ekleyip karıştıralım..

domatesli roka salatası

Afiyet olsun..

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.