19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun
Bundan tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde Ulu Önder Samsun'a ayak basarak, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini yaktı. O gün yakılan meşale ilelebet hiç sönmeden yeryüzünü aydınlatmaya devam edecek

Türk Milletinin tarihindeki dönüm noktası 19 Mayıs 1919'dur. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda kurtuluşun adıdır. Dolayısıyla Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul’dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler. Ulu Önder'in Samsun'a ayak basması ile birlikte emperyalizme karşı verilen mücadele yeni bir ivme kazanmış, nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

GENÇLERE ARMAĞAN ETTİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etti. Atatürk, "Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” diyerek gençlere olan güvenini ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.