19 yaşındaki katil kendini savundu: 'Ben daha çocuğum'

19 yaşındaki katil kendini savundu: 'Ben daha çocuğum'
Kocaeli'de 2 yıl önce kavga ettiği 31 yaşındaki Serdar İlter'i bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki Tolga E., savunmasında 'Ben daha çocuğum. Yaptığım hatanın da büyük olduğunun farkındayım' dedi.

1 Eylül 2019 tarihinde Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki sahilde meydana gelen olayda, 31 yaşındaki Serdar İlter arkadaşlarıyla birlikte oturuyordu. Yanlarına gelen Tolga E. ile gürültü sebebiyle tartışma başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile, 19 yaşındaki Tolga E., bıçakla Serdat İlter'i yaraladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan İlter kanlar içinde yere yığılırken, Tolga E. ise olay yerinden hemen uzaklaştı.

Arkadaşının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Burada ilk müdahalesi yapılan İlter, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Polis, 19 yaşındaki Tolga E.'nin sahildeki oyun parkında gece vardiyasında çalıştığını belirledi.

Tolga E.'nin 3 arkadaşı gözaltına alınırken, 2'si tutuklandı, 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Katil zanlısı Tolga E. için müebbet hapis cezası istendi

Bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, Cumhuriyet Savcısı 3 arkadaş O.T., A.T. ve E.V.'nin, katil zanlısı Tolga E.'ye yardım etme suçundan ayrı ayrı 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını, Tolga E.'nin ise müebbet hapis cezası istedi.

Olay anında 17 yaşında olan Tolga E. pişman olduğunu söyleyerek, "Ben daha çocuğum. Yaptığım hatanın da büyük olduğunun farkındayım. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım ve sizin karşınıza çıkmayacağım" dedi.

O.T. ise, "Ben Serdar'ı öldürmek için yardımda bulunmadım. Ben cezaevine girdiğim günden beri her perşembe ve cuma günleri ölen Serdar için Yasin okuyorum. Sizin affınıza sığınıyorum. Mütalaayı kabul etmiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, Tolga E., O.T., A.T.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyayı incelemek ve karar vermek için duruşmayı erteledi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.