2 Mart İstanbul Cuma Namazı saat kaçta - Diyanet Başkanlığı sitesi giriş sayfası burada

2 Mart İstanbul Cuma Namazı saat kaçta - Diyanet Başkanlığı sitesi giriş sayfası burada
Milyonlarca müminin araştırdığı cuma namazı saat kaçta kılınacak sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor. Cuma gününün kudretini yaşamak, paylaşmak ve Allah'a karşı görevlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar için cuma vakitlerini bulabilir ve Diyanet İşleri Başkanlığı sitesini ziyaret edebileceğiniz linke ulaşabilirsiniz. Peki İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak. İşte güne dair tüm bilgiler ve detaylar...

İşte İstanbul'da Bu Hafta Cuma Namazı Vakti (2 Mart 2018)
2 Mart 2018 Cuma günü milyonlarca Müslüman cuma namazında buluşacak. İstanbul'da Cuma namazı saat kaçta, İstanbul'da Cuma namazı ne zaman, İstanbul'da cuma namazı için öğle ezanı saat kaçta okunacak gibi soruların cevaplarını haberimizin detayında bulabilirsiniz.

2 Mart 2018 Cuma günü milyonlarca Müslüman cuma namazında buluşacak. İstanbul'da Cuma namazı saat kaçta, İstanbul'da Cuma namazı ne zaman, İstanbul'da cuma namazı için öğle ezanı saat kaçta okunacak gibi soruların cevaplarını haberimizin detayında bulabilirsiniz.

İstanbul'da bu hafta Cuma Namazı namazı saati 13:23. İstanbul'da 13:23'te okunacak olan öğle ezanıyla Cuma Namazı kılınacak.  

Cuma Namazı, hidayettir, berekettir, mutluluk ve huzur sağlar. Cuma namazı sukunettir, rahmettir, sağlık ve afiyet yolunu açar. Cuma namazı Müslümanlar için Hakk’a kavuşmanın, O’nunla buluşmanın vaktidir. Şerden bile hayır getiren yüce Allah, kullarından kendisine dua ve ibadet etmesini beklemektedir.

cuma namazı

NAMAZIN FAYDALARI
Ferdi olarak namaz kılmanın büyük faydası vardır. Kişi namaz kıldıkça dinç olur. Sabır, sükunet, ağırbaşlılık ve mütevazilik baş gösterir. Kişi hem hırs ve kötülüklerinden arınır; hem de naifliğe bürünür. Toplumda namaz kılan kişilerin artmasıyla hiçbir ayrım gözetmeksizin bir bütünlük oluşur; toplum bilinci artar; suçlar azalır.   Kur’an-ı Kerîm’de şöyle buyurulur: “Ey Muhammed! Sana vahyolunan kitabı oku. Namazı dosdoğru kıl. Şüphesiz ki namaz, insanı fuhuştan ve kötü şeylerden alıkoyar. Allah’ı anmak elbette en büyük bir ibadettir. Allah ne yaptığınızı çok iyi bilir.” (Ankebût, 29/45.) “Namazlarında huşû içinde bulunan mü’minler kurtuluşa ermişlerdir.” (Mü’minûn, 23/1.)

Namaz, İslam aleminde kişinin huzurla buluştuğu, sevgiyle doyduğu, manevi mutluluğa erdiği en önemli andır.   İçten, yalnız Allah'ı düşünerek, Allah için kılınan namaz, Müslüman'ın hayattaki en büyük kazanımıdır. Herkesin bir hesabı vardır, ancak sonunda Allah’ın dediği olur. Bu bakımdan bütün Müslümanların namaz ve dualar ile Allah’tan yardım istemeleri, O’na sığınmaları, O’nun varlığından güç almaları gerekmektedir.

Gazete Damga olarak, tüm İslam aleminin mübarek Cuma gününü tebrik ediyor, dualarının kabul olmasını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.