2018 Hac kura çekimi ne zaman yapacak - Başvuru tarihleri belli oldu mu

2018 Hac kura çekimi ne zaman yapacak - Başvuru tarihleri belli oldu mu
Milyonlarca Müslüman arasından sadece ufak bir yüzdesinin her sene Hac için ismini yazdırabildiği kura çekimi ne zaman yapılacak sorusunun cevabı internette araştırılıyor. Başvuruların tarihi de kura çekimi öncesi büyük önem taşıyor. Peki 2018 Hac başvurusu ve kura çekimi ne zaman. İşte detaylar...

İslam'ın beş şartından biri olan Hacca gitmek için milyonlarca kişi büyük uğraş içine giriyor. İbadetlerini yerine getirmek isteyen müminler Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile kura çekimi için başvuruda bulunarak adını yazdırıyor. Peki 2018 Hac kurası ne zaman yapılacak şeklinde bir tarih verildi mi? Henüz net bir tarih yok ancak resmi tarih duyurulduğunda haberimizde yer alacak.

HAC KAYITLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
2018 yılı itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanacak olan hac kayıtları yani hac kura sonuçları ile ilgili henüz resmi bir tarih verilmedi. Fakat geçtiğimiz senelere bakacak olursak Hac kayıtları kura sonuçlarının Şubat ayında açıklanması ön görülüyor.

HAC KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?
Diyanet İşleri Başkanlığımızca, kuraya tabi tutulacak hacı adaylarının önemli bir bölümünün önceki yıllardan beri bekleyen ve bu yıl tekrar kayıt yenileten, bir kısmının da ilk kez ön kayıt yaptırmış olanlardan teşekkül etmesi sebebiyle, önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek ve kendilerine daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, kur’a çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimsenmiştir. Örneğin Katsayılı kura sistemi ile 5 yıldır başvuru yapanların 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptıranların 9, 2 yıldır kayıt yaptıranların 4 ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıranların ise 1 kez ismi çıkmakta, böylece yeni kayıt yaptıranların heyecanı da her yıl devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.