2018 Ramazan Bayramı ne zaman ve ilk günü ayın kaçına geliyor - İşte tarih

2018 Ramazan Bayramı ne zaman ve ilk günü ayın kaçına geliyor - İşte tarih
Dün akşam saatlerinde açıklanan erken seçim tarihinin ardından milyonlarca vatandaş ramazan bayramının ne zaman olduğunu öğrenmek ve ona göre bir tatil planı yapmak istiyor. Ramazan bayramı kaç gün tatil? sorusunun cevabının da bulunduğu haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz. İşte detaylar...

Siaysetin zirvesinde yaşanan tüm gelişmeler halkı doğrudan etkiliyor. Daha önce 2019'da yapılması planlanan ancak önceki gün 26 Ağustos için çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün Erdoğan'la yaptığı görüşmeden sonra açıklanan tarih herkesi ekran başına topladı. Milyonlarca insan bu açıklamanın ardından 2018 Ramazan Bayramı kaç gün ve hangi günlere denk gelmektedir soruları sorulmaya başladı. Detaylar haberimizde.

RAMAZAN BAYRAMI 2018 NE ZAMAN?
Tatil planı yapan binlerce vatandaş 2018 Ramazan Bayramı tarihini şimdiden araştırmaya başladı. Erken seçime de yakın bir tarihe denk gelmesi nedeniyle merak bir hayli arttı. Ramazan Bayramı tarihi şöyle;

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

ramazan şekeri

RAMAZAN BAYRAMI VE ÖNEMİ
Ramazan bayramının birçok anlamı ve önemi mevcuttur. Ramazan ayı boyunca nefsini kontrol etmeyi ve şükretmeyi öğrenen insanlar, Ramazan ayından sonra gelen bayramda ise yoksullara bolca yardım eder ve hem kendi hem evinin temizliğine özen gösterir. Bu bayramda insanlar birbirlerini ziyaret ederek aradaki bağı daha da güçlendirmeye çalışır. Fitre ve zekat, Ramazan bayramından önce verilerek yardıma muhtaç insanların Ramazan bayramını mutlu geçirmesine yardımcı olunur. Bayramın ilk günü camide kılınan namazın da Müslüman toplumlar için önemi büyüktür. Bu namaz kalabalık bir şekilde kılınır ve namazdan sonra camide hutbe okunur.

RAMAZAN AYINDA NELER YAPILIR?
Ramazan ayı birçok güzel amelin yapılacağı, Allah'ın rızasının kazanılacağı bir mevsim. Bu ayda Hz. Muhammed'in (S.A.V) müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı:

* Oruç tutmak

* Geceleri Peygamber Efendimiz'in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

* Kur'an okumak

* Namazları cemaatle kılmak

* Sahur yapmak

* İftar ettirmek

* Kadir Gecesini aramak

* Sabretmek

* İhsan ve ikramda bulunmak

* Tövbe etmek

* Cenneti istemek

* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

* Ramazan umresi yapmak

* Açları doyurmak

HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V) OKUDUĞU RAMAZAN DUASI
Peygamber Efendimiz, üç aylara eriştiğinde diğer günlere nazaran ibadetlerini daha da artırıyor ve sık sık şu duayı okuyordu: "Allahümme bârik lena fî recebe ve şa'bân ve belliğna ramazan (Allah'ım Recep ve Şaban ayını bize bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır)."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.