2019 Green Card Başvuru Sonuçları ne zaman açıklanacak? Kazananlar ne yapmalı

2019 Green Card Başvuru Sonuçları ne zaman açıklanacak? Kazananlar ne yapmalı
Amerika Birleşik Devletleri'ne gidebilmek için Green Card başvurusu yapan vatandaşlar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederek bir an önce durumunu öğrenmek istiyor. Her yıl milyonlarca kişiye verilen bu hak için Türkiye'den de oldukça fazla talep vardı. Peki 2019 Green Card Başvuru Sonuçları ne zaman açıklanacak ve kazananlar hangi işlemleri yapmalı? İşte detaylar...

Seçimlerde oy kullanmak haricinde diğer Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olmak, çalışmak ve hayatını bu ülkede sürdürmek isteyen milyonlarca kişinin başvurduğu Green Card ile ilgili olarak sonuçların açıklanması bekleniyor. Başvurularını gerçekleştiren kişiler artık sonuçların ne zaman açıklanacağını ve sonuç sorgulama ekranı üzerinde 'Kazandınız' yazısını görmeyi çok istiyor.

Başvuru sahiplerinin sonuçların açıklanması sonrasında nasıl bir yol izleyeceği konusundaki detaylar da belli oldu. Göçmenlik Bürosu tarafından kura ile çekilen Green Card başvurularının sonuçları 7 Mayıs 2019 Salı Günü saat 20.00’de açıklanacak. Green Card başvuru sonuçlarınızı "http://dvlottery.state.gov/ESC" internet adresinden takip edebilirsiniz.

GREEN CARD 2020 BAŞVURUSU DV2020

Green card çekiliş sonuçlarına göre, bu sene Türkiye’den yaklaşık 5.000 kişi ABD vatandaşlığına hak kazanacak. 2017 yılında Türkiye’den yaklaşık olarak 100 bin başvuru yapıldı. Bu başvurular neticesinde tüm katılımcılara bir CONFORMATION (Onay numarası) verildi. Elinizde bulunan bu numaralarla mayıs ayında Başvuru sonucunuzu kontrol edebilirsiniz.

green card başvuru sonuçları

BAŞVURU SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLİR?
Green card başvurularınızın sonuçları ABD’nin resmi göçmenlik Bürosu’nun web sitesinden ücretsiz olarak açıklanmaktadır. Sonuçları kontrol edebilmek için CONFIRMATION (Onay) Numarası, Doğum tarihi ve soyadınızı kullanmanız gerekiyor. Aşağıdaki resimde örnek bir sonuç sayfası görebilirsiniz.

Green Card sonuçlarını Confirmation belgesi bulunması gerekmektedir. Confirmation Belgenizin üstünde; Onay numaranız, Doğum Yılınız ve Adınız, Soyadınız yer almaktadır. 

Confirmation numarası 2019 ile başlayan 16 haneli bir numaradır. Bu numarayı büyük harflerle Confirmation number kısmına yazmalısınız.

Green Card Başvurusu "Sonuç Kontrol" sayfasına girdikten sonra, "Continue" tuşuna basmalısınız. Daha sonra sizden bir bilgiler istenen bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu kısımda, üstteki kutuya "Confirmation Numarası" Bir alttaki kutuya SADECE SOYADINIZ, En altaki kutuya ise "Doğduğunuz yılı" yazmalısınız. Son kısımdaki doğrulama kodunu yazarak Submit tuşuna basmalısınız.

Bilgilerinizi aşağıdaki gibi doldurup sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Unutmayın, İSİM kısmına sadece soyadınızı, İngilizce karakterler kullanarak yazmanız gerekmektedir. Örneğin; Adınız Hakan, Soyadınız Yağmur ise sadece “YAGMUR” (Yumuşak G olmadan) yazmanız gerekmektedir. Adınızı yazmamanız gerekiyor.

Daha sonra en son kutudaki ONAY KODUNU boş alana yazdığınızda sonuç sayfası ile karşılaşacaksınız.

"Has Not Been Selected" Ne anlama geliyor?
İşlemleri doğru şekilde yaptıysanız DV2019 Green Card başvuru sonucunuz ile karşılaşacaksınız. Bu ekranda, kısa bir not olarak "HAS NOT BEEN SELECTED" ifadesi varsa, bu ifade kazanan kişiler arasında değilsiniz anlamına gelmektedir.

"Session timed out" Hatası alıyorsanız...
Kontrol bilgilerinizi doğru girdiğiniz halde gönder tuşuna bastığınızda ekranda session timed out hatası çıkıyorsa, zaman aşımına uğramışsınız demektir. Ya sistem yoğundur ya da 5 dakika içinde bilgilerinizi göndermediniz demektir. Kontrol ekranında bilgilerinizi 5 dakika içinde doldurup göndermeniz gerekmektedir. Session Timed Out hatası alırsanız, sayfaya yeniden girip (refresh) (Klavyede F5 Tuşu) Yeniden kontrol edebilirsiniz. Green Card sonuçlarının ilk açıklandığı hafta sistem yoğunluğundan dolayı bu hatayı alıyor da olabilirsiniz.

Green Card kazandınız mı? Nasıl anlaşılır?
Eğer, size hitaben yazılmış "bir mektup görünümünde" uzun bir yazı görüyorsanız, Dv2019 Green Card çekilişini kazandınız demektir. İşlemlerinize devam edebilirsiniz. Amerikan Vatandaşlığı için ilk adımı atmış bulunuyorsunuz. Tebrik ederiz.

Green Card kazananlar ne yapmalı?
Green Card kazandıktan sonraki işlemleri ücretsiz olarak kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için ingilizceye hakim olmanız ve tüm yönergeleri dikkatlice okumanız gerekmektedir. Kazandıktan sonraki işlemler yaklaşık 1 seneden uzun sürmektedir. Bu süre içinde 4-5 adımdan oluşan süreci yönetmek, dikkat gerektiren bir işlemdir. Ayrıca sizden istenen bilgileri en kısa sürede yetkili mercilere doğru bir şekilde ulaştırmanız gerekmekmektdir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.