2019 Hac kayıtları nasıl yapılır? Hac çekiliş kuraları ne zaman?

2019 Hac kayıtları nasıl yapılır? Hac çekiliş kuraları ne zaman?
Müslümanların büyük bir ilgiyle gitmek istediği kutsal topraklar için kritik süreç başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organize ettiği hac başvuruları nasıl yapılır? Hac kuraları ne zaman çekilecek?

İslam'ın beş şartından biri olan 'Hacca gitmek' ibadeti için her yıl binlerce kişi kutsal topraklara ayak basmanın hayalini kuruyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen organizasyonla Suudi Arabistan'a gönderilen müminler yeni sene için de geri sayım başladı.

Hac kayıtları ne zaman?
Hacca gitmek isteyen vatandaşlar için hac kayıt tarihleri 8-14 Aralık olarak belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gerçekleştirilen başvurulara büyük ilgi var.

Hac kuraları ne zaman çekilecek?
Büyük heyecan yaşanan hac kuraları 28 Aralık Cuma günü saat 15:00'te çekilecek ve internet sitesi www.diyanet.gov.tr üzerinden yayınlanacak.

Hac kayıtları nasıl yapılır?
İlk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14  Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra  "www.hac.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine  form dilekçeyle başvurarak yaptırabilecek. Hacı adaylarının kuraya birlikte katılmak istediği kişi veya kişiler  varsa mutlaka bunları da belirtmeleri gerekecek. Adaylar, fiyat aralıklarını göz  önünde bulundurarak "oda tercihli" veya "otel" konaklama türlerinden birini  tercih edecek. BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.