2019 Hac kayıtları ne zaman? Sonuç sorgulama ve tüm bilgiler

2019 Hac kayıtları ne zaman? Sonuç sorgulama ve tüm bilgiler
Binlerce hacı adayının merak ettiği hac kurası sonuçları sorgulama ekranı erişime açılmıştı. Şimdi ise 2019 Hac kayıtları ne zaman? sorusu soruluyor. İşte yanıtı.

İslam'ın 5 şartından biri olan Hacca gitmek ibadetini yerine getirmek isteyen müminler büyük heyecanı geride bıraktı. Hac kuraları cuma günü çekildi ve 14.45'te başlayan çekim töreni sonrasında 80 bin kişi bu hakkı kazandı. İsminin listede olup olmadığını merak edenler 'Hac kurası sonuç sorgulama ekranı' yazarak ilgili bağlantıya ulaşmak istiyor.

İkinci şans ocak sonunda

Bu yıl hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitme hakkını elde eden 80 bin kişi arasında yer alamayan hacı adayları, ikinci bir şans için kesin kayıt işlemini yaptırmayanları bekleyecek. Yedek adaylar kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıt altına alınabilecek.

Kesin kayıtlar ne zaman yapılacak?

Kesin kayıt dönemi kura sonuçlarının hemen ardından bu hakkı elde edenler için 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında alınacak.

Hacı adayları, “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Hiç hacca gitmemiş şehit yakınları kurasız götürülecek

2007 ile 2019 yılı arasında kayıt yaptıran ancak şu ana kadar hiç hacca gitme imkanına erişemeyen şehit yakınları ile gazi ve eşleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurasız olarak kutsal topraklara götürülecek.

Hacı adayları ücretleri riyal olarak ödeyecek

Bu yıl Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak alınacak olan kesin kayıt ücretleri, otel tercihlerine göre değişiklik gösterecek. 

Hac ayları hangi tarihlerdedir?

Hac ayları, hicrî takvimdeki Şevvâl ve Zilka’de aylarının tamamı ile Zilhicce ayının ilk 10 günüdür. Bu tarih 11 Ağustos 2019 tarihine denk gelmektedir.

Bu zamanlara hac ayları denmesi, hac menâsikinin bu aylardan herhangi birinde bitirilebilmesi açısından değil, haccın şartı olan ihrama Şevvâl’den itibaren girilebilmesi bakımındandır.

Bu süre içerisinde ihrama girerek, haccın iki temel rüknünden biri olan ve sadece Zilhicce’nin dokuzuncu günü öğle vakti ile onuncu günü fecr-i sâdık arasında yapılabilen Arafat vakfesini yapan kimsenin haccı geçerli olur. Haccın diğer rüknü olan ziyaret tavafı ise kurban bayramı günlerinde eda edilmekle birlikte, bugünlerde yapılamaz ise, cezasını yerine getirmek kaydıyla, daha sonra da yapılabilir ve bu tehir, o seneki haccın geçersiz sayılmasına sebep olmaz (Kâsânî, Bedâi‘, II, 132-133).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.