2019 Pasaport defter ve harç ücretleri kaç lira? Yeni senenin fiyatları belli oldu

2019 Pasaport defter ve harç ücretleri kaç lira? Yeni senenin fiyatları belli oldu
2019'da geçerli olmak üzere yürürlüğe giren pasaport defter ve harç ücretleri belirlendi. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği konu hakkında hazırladığımız haberimizde 2019 pasaport ücretlerini bulabilirsiniz. Pasaport harcı ve defter fiyatlarına dair her şey bu sayfada.

2018'in bitmesine çok az bir süre kala 2019 ile ilgili kararlar alınmaya başlandı. Bu konuların başında da zamlar geliyor ve milyonlarca kişi yakından takip ederek yeni senede uygulanacak olan tarifeleri öğrenmek istiyor. Vergi, cezalar ve harçlardaki artışlarla birlikte 2019 pasaport defteri ve harcı ücretleri de açıklandı. Buna göre yurt dışı seyahati yapacak olan yolcular yeni fiyat üzeirnden pasaportlarını alacaklar.

Yeniden değerleme oranının belirlendiği 2019 yılı için pasaport fiyatları da hesaplandı.

2019 yılında pasaport, ehliyat harçları ve trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar vergisi oranı yüzde 23.73 artacak.

-Pasaport ve sürücü belgeleri itibaren nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

Süre    Harç             Defter                  Toplam
6 Ay    170,00 TL    133,6284 TL        304 TL 
1 Yıl    248,44 TL    133,6284 TL        383 TL 
2 Yıl    405,58 TL    133,6284 TL        540 TL 
3 Yıl    575,96 TL    133,6284 TL        710 TL 
4+ Yıl  811,66 TL    133,6284 TL        946 TL 

2018 YILININ FİYATLARI ŞU ŞEKİLDEYDİ

Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

ÜCRETLER BANKA ŞUBESİNE YATIRILACAK

Kart ücretleri ile harç ve defter bedellerini banka şubelerine yatıran vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdikleri fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli kabul ediliyor.

Pasaport çıkarmak için ne gerekli?

Öncelikle pasaport alırken Nüfus ve Vatandaşlık işlerinden randevu almak gerekiyor, randevu işleminden sonra pasaport başvurusu için TC kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, 2 adet biyometrik fotoğraf ve yukarıdaki tabloda alınacak pasaport türüne göre belirtilen tutarın anlaşmalı bankalardan birine ödenmesi gerekmektedir. Pasaport harcı ödenirken dikkat edilmesi gereken husus ise özellikle açıklama kısmına TC kimlik numarasının ve ad soyad bilgilerinin yazılması gerekmektedir. Anlaşmalı bankalar listesi için tıklayınız.

Eğer varsa eski veya mevcut pasaportunuzu da beraberinizde götürmeniz gerekmektedir.

Eğer ki öğrenci (ücretsiz) pasaportu başvurusu yapacaksanız, eğitim aldığınız yüksek öğrenim kurumundan alınan onaylı öğrenci belgesiyle birlikte pasaport birimine başvuru yapılabilir. Detaylı bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Daire Başkanlığından öğrenebilirsiniz.

Yurtdışında Eğitim Almak için Ne Kadar Süreli Pasaport Almalıyım?

Yurtdışında eğitim almak için ihtiyacınız olan pasaport süresi, statünüz, eğitim türünüz ve eğitim süresi gibi kriterlere göre değişiklik gösterecektir. Kısa süreli yurtdışı dil eğitimi için 1 yıllık pasaport alınması tavsiye edilir. Yurtdışında akademik eğitim almak isteyen öğrencilerin ise pasaportlarını 4 yıl üzeri almaları tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.