2019 Sevgililer Günü ne zaman kutlanacak? Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı

2019 Sevgililer Günü ne zaman kutlanacak? Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı
2019 Sevgililer Günü ne zaman kutlanacak sorusu şimdiden sorulmaya başlandı. Yeni senenin en önemli tarihlerinden biri olan 14 Şubat hangi güne denk geliyor?

Milli ve dini bayramların yanısıra ilişkileri ayakta tutan değerlerden biri olduğuna inanılan Sevgililer Günü 2019 yılında da büyük önem taşıyor. Her sene çiftler tarafından coşkuyla kutlanan Sevgililer Günü için araştırmalar da başladı. Sevgililerini mutlu etmek için hediye aramaak isteyenlerden tatil planı yapmak adına erken rezervasyon imkanından faydalanmak amacında olanlara kadar binlerce kişi 2019 Sevgililer Günü ne zaman kutlanacak? sorusunu soruyor.

Çiftlerin romantik günü olarak kabul edilen Sevgililer Günü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 14 Şubat'ta kutlanacak. Eğer 14 Şubat 2019 hangi güne denk geliyor? sorusunun cevabını merak ediyorsanız onu da yanıtlayalım: Perşembe.

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Bir ritüel olarak her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü, Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir. Sevgililer Günü, normal bir hediye alıp vermekten daha çok, partnerler arasında romantik bir paylaşım ve sevginin geleceğine ilişkin bir yatırım olarak da kabul edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.