2020 Pasaporta telefon kaydettirme ücreti kaç lira? Yapılcak işlemler

2020 Pasaporta telefon kaydettirme ücreti kaç lira? Yapılcak işlemler
Yurt dışından telefon getiren vatandaşların cihazlarını burada sürekli olarak kullanabilmeleri için IMEI numaralarını işletmeleri gerekiyor. Bunun için de bir bedel ödemeleri koşulu mevcut. Peki 2020 Pasaporta telefon kaydettirme ücreti kaç lira? Yapılacak işlemler ve gerekli evraklar haberimizde yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nde daha önce yurt dışından getirilen telefonlar serbestçe kullanılabiliyordu. Ardından getirilen vergi türündeki ödeme cihazların alındığı ülkelerdeki farkı kapatmayınca kullanımlar devam etti. Ancak hükümet aldığı kararla yurt dışından telefon getirmeyi zorlaştırdı. Buna rağmen yine de yurt dışından Türkiye'ye telefon getirmek isteyenler olursa bazı prosedürleri uygulamak durumunda. Ayrıca IMEI kaydı için de işletme ücreti ödeniyor. Peki 2020 Pasaporta telefon kaydettirme ücreti kaç lira? Detaylar haberimizde.
 


Yurt dışı telefon kaydı için genel bilgiler

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Eğer yurt dışından telefon getiriyorsanız cihaz ve pasaportunuzun size ait olması gerekiyor. X bir kişinin telefonunu kendinize kaydettiremiyorsunuz. Telefonun Türkiye sınırları içerisinde de 120 günü var. 3 yılda bir de yeniden kayıt hakkınız mevcut. Cihazınız için gerekli olan vergiyi bankalara, vergi dairelerine nakit veya internet vergi dairesinden kredi kartıyla yatırabilirsiniz. Kayıt yaparken tüm bilgiler size ait olmalı.


Yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?

Belirlenen yasa ile vatandaş olarak getirdiğiniz cihazların kaydını e-devlet sitesinde ya da abone merkezlerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer abone merkezine giderseniz harcı yatırdığınız belgenin aslı gerekiyor. Fotokopi ile gitmeyin. Peki bunları yapmadınız ve telefonunuz kapandı. Ne yapmanız gerekiyor? 

Yurt dışı telefon kayıt harcı 1,500 TL’yi öde
E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap
E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır
Kendi pasaportuna kaydettirmek zorundasın


Yurt dışı telefon kayıt harcı nasıl ödenir?

Telefonun onunla birlikte gelmiş olması veya başka ülkeden başka bir zamanda gelmiş olması önemli değil. Kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarası ve pasaport sahibinin TC Kimlik Numarasını, adını ve soyadını vergi dairesine veya bankaya verin.


IMEI numarası öğrenme

Telefonunuzun seri numarası ve kimliği olarak kabul edilen IMEI'yi kolayca öğrenebilirsiniz. Cihazınızın arama sekmesine gelerek *#06# tuşlarına basmanız yeterlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum