2020 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İlk oruç ne zaman tutulacak? İstanbul imsakiyesi

2020 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İlk oruç ne zaman tutulacak? İstanbul imsakiyesi
On bir ayın sultanı Ramazan'ın başlamasına kısa bir süre kaldı. Milyonlarca müslüman 30 gün boyunca tutacakları oruçların başlangıcını merakla öğrenmek isteniyor. İlk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İstanbul imsakiyesi ve tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

Üç ayların ikincisi olan Şaban Ayı'nın geçen hafta başlamasından sonra Ramazan Ayı için de araştırmalar başladı. Müslümanların heyecanla bekledikleri ve oruçlarını tutmak için sabırsızlandığı Ramazan Ayı için tüm bilgiler öğrenilmek isteniyor ve araştırılıyor. Mirac ve Regaib kandillerinden sonra en çok merak edilen konulardan biri olan Ramazan Ayı ve ilk oruç hakkındaki tüm detaylar haberimizde.Peki, Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İşte, 2020 Ramazan başlangıcı…
 


RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

Yeni yılın ilk bayramı olacak olan 2020 Ramazan Bayramı’nın ilk günü 24 Mayıs 2020 Pazar günü olacak. Toplamda 3 gün sürecek olan bayram 25 Mayıs 2020 Pazartesi ve 26 Mayıs 2020 Salı günleri de devam edecek. 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü ise Ramazan Bayramı arifesi olacak. Cumartesi gününün de eklenmesiyle birlikte 2020 Ramazan Bayramı tatili toplamda 4 gün olacak.


RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üç ayların ilki olan Recep ayı 2020 yılında 25 Şubat’ta başlayacak. Bu ayların sonuncusu olan Ramazan Ayı ise 24 Nisan 2020 Cuma günü başlayacak. Tutulacak oruçların ardından bayram idrak edilecek. Yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı ise 31 Temmuz’da başlayacak 3 Ağustos’ta sona erecek.

2020 ramazan imsakiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.