2020 YKS sınav duası | Sınav öncesinde okunması gereken dualar hangisi?

2020 YKS sınav duası | Sınav öncesinde okunması gereken dualar hangisi?
Çocuklarının sınavda başarılı olarak iyi bir üniversiteye gitmesini isteyen anne ve babalar YKS'ye iki gün kala araştırma içerisinde. Binlerce kişi 2020 YKS sınav duası öğrenmek için birçok sorgulama gerçekleştiriyor ve "Sınav öncesinde okunması gereken dualar hangisi?" sorusunu soruyor. İşte yanıtı...

Bir milyondan fazla üniversite öğrencisi adayı cumartesi ve pazar günü kendilerine verilen sürede en iyi şekilde soruları yanıtlayıp başarılı olabilmek adına mücadele verecek. Hayatlarının her anını etkileyebilecek bir maratona girecek olan adaylar için aileleri de başarıyla çıkabilmeleri adına dualar okuyarak destek vermeye çalışıyor. Bunun için de 'Sınav duası oku' ve 2020 YKS sınav duası yazarak araştırmalar gerçekleştiriyor. Nihat Hatipoğlu'nun da sınav duası ile ilgili olarak verdiği bilgiler de dikkatli bir şekilde takip ediliyor. Tüm adaylara başarılar dileriz.

Her yıl milyonlarca adayın ter döktüğü ve ailelerin de çocukları için maddi manevi destek verip umut bağladıkları üniversite sınavı 15 Haziran Cumartesi ve 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Çocuklarının başarılı olup iyi bir kurumda çalışma yolunda adım atmalarını isteyen aileler de okunmuş pirinç, okunmuş su, okunmuş şeker hazırlamanın yanı sıra dualarla da mükafat bekliyorlar. Peki üniversite sınavından önce okunması gereken dualar hangisidir? Üniversite sınavından önce okunması gereken dualar hangileridir? Sınavdan önce yapılması gereken dualar hangileridir? Nihat Hatipoğlu sınav dualarını açıkladı... İşte sınavdan önce okunması kesin olan dualar...

رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا
“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”
ANLAMI:”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”
Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur;

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي
“Rabbi’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî.”
ANLAMI:”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle.”
Sınav Başlayınca da şu dua okunur:

ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ
"Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû."
ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."

Sınavda okunacak dualar, hangi dua okunmalı, Nihat Hatipoğlu sınav ve başarı duası haberimizde. 
Sınavda okunacak dualar herkes tarafından merak ediliyor. Her insanın dönem dönem hayatında sınava girmiş, sınav için çok çalışmıştır. Bu çalışmanın yanındada sınavda başarılı olmak için kendisine manevi deste olacak olan sınav dualarına ihtiyaç duyarlar. Bu dualar bazen bir görevin başarıya ulaşması içinde olabilmektedir. Allah’u Teâlâ’dan samimiyetle istenen yardımın geri dönmeyeceğine inanlar, sınavda okunacak dualar bu anlamda önem taşır. Başarı için tevekkül etmek gerektiğinin altında çizen dualar hayatımızın her evresinde bizlerin en fazla başvurduğu manevi huzur kaynağı olarak yer alır. Başarı duaları, zihin açıcı dualar olarak bilinen dualar, Sınavda başarı duası ve Nihat Hatipoğlu sınav duası şekilde de tabir edilmektedir.Sınav duası da bu dualardan birisidir. Gireceği sınavda başarılı olabilmek için Allah’tan samimiyetle yardım istemek İslam âleminde önemli bir yer teşkil eder. Ancak o zaman umut edilir ki; Rab yardımda bulunsun! hayatımızın hemen her anında çeşitli dualar ederiz. Hafta sonu sınava girecek olanlar için sınavda okunacak başarı duası hangisi? Nihat Hatipoğlu sınav duaları haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

yks sınav duası

SINAVDA OKUNACAK DUALAR
Sınavda okunacak dualar sınava giren adayların manevi duygularını yükseltmeklerine yardımcı olan araçların en başında gelmektedir. Öğrenciler başta olmak üzere her alandan kişi çeşitli sınavlara giren ve duaya Allah tevekküle ihtiyaç duyarlar. Yoğun bir tempo ile sınava hazırlananlar, imtihan ve sınava girmeden önce dua ederek sınavda başarılı olmalarını dilerler. İmtihan sınavda başarı duaları manevi açıdan büyük etkisi vardır. Sınava girmeden önce okunacak dualar ile Nihat Hatipoğlu’nun tavsiye ettiği sınav duaları, anlamları ve faziletlerini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

SINAV DUASI HASBİYALLAHÜ
 
Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ayetini yedi defa okuyanın her istediğinin olacağı rivayet edilmektedir.
 
Bunun yanında okunacak bir diğer dua ise şöyle: 
 
Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî’il-ehvâali ve’l âafâat. [Arapça metinde "ehvâl" kelimesi, "ahvâl" olarak dizilmiş; doğrusu burada yazıldığı gibi "ehvâl"dir. Ve takdıy lenâa bihâa cemî’alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî’is-seyyi’âat ve terfeunâa bihâa indeke a’led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa’l gaayâati min cemî’il-hayrâti fi’l-hayâati ve ba’del-memâat. Inneke alâa külli sey’in kadiyr.

SINAV DUASI: SELAVAT-İ NARİYE DUASI!
 
“Allahümme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedi'nillezi tenhallü bihi'l ukadü ve tenfericü bihi'l kürabü ve tükda bihi'l havaicü ve tünalü bihi'r regaibü ve hüsnü'l havatimi ve yüsteska'l ğamamü bi-vechihi'l kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lumin lek.

Anlamı; “Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e [s.a.v] kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda [her an, saniye] her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.” “Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” Ayetini 11 kere okursanız sınav anında sorulara daha rahat cevap verebilirsiniz.

NİHAT HATİPOĞLU SINAV DUASI
 
İsra suresi 80. Ayet 17/İSRÂ-80: Rabbim, girdiğim yere sıdk hâlinde girdir ve çıktığım yerden sıdk ile çıkart; ledünnünden zafere erdirici bir kudret oluştur bende! Nihat Hatipoğlu yapmış olduğu programında öğrencilere tavsiye etmiş olduğu Sınava İçin Okunacak dua şöyle;

Ya rabbi, göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin ve bağını çöz sözümü anlaşılır eyle.  Ey Hayy ve Kayyum olan Allahım, senin rahmetine sığınıyorum. 
 
'Rabbim, dürüst olarak yiğitçe girilmesi gereken yere, emniyetle girmemi sağla. Dürüst olarak yiğitçe çıkılması gereken yerden emniyetle çıkmamı sağla. Bana kendi katından yardımcı bir güç,  beni destekleyen bir devlet, bir iktidar ver.' diye niyaz et.

SINAVDA OKUNACAK DUANIN ANLAMI
 
Allâh’ım, Efendimiz Muhammed’e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin, bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kadirsin.
 
Bu duayı yedi kere okursanız meleklerin ve iyi ruhların desteğini alarak daha huzurlu bir şekilde sınava girebilirsiniz.

sınav duası

İMTİHAN SINAVINDA BAŞARI DUALARI VE YAPILMASI GEREKENLER!
Sınava girerken İsra suresinin 80. ayeti kerimesi okunur: (Rabbi edhilni müdhale sıdkın ve ehricni muhraca sıdkın vec’al li min ledünke sultânen nesirân) Anlamı: Ey Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla.Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.”

1 Bardak suya 184 kere ( Yâ Mukaddim ) İsmi Şerifini okuduktan sonra içmeye devam eden,Allahü Teala’nın izniyle imtihanda başarılı olur. Bismillahirrahmanirrahim. Ya Hayyu, Ya Kayyum, Birahmetike estegisu. Anlamı: Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum. Sınava oturunca oturunca Tâhâ suresinin 25-26. ayetleri okunur: (Rabbişrah li sadri.Ve yessir li emri.Vahlul ukdeten min lisani.Yefgahü kavli) Anlamı: Rabbim! Yüreğime genişlik ver, işimi bana kolaylaştır, dilimden bağı çöz ki, sözümü anlasınlar. Sınav gecesi İsrâ suresinin 21. ayeti kerimesi 2970 defa okunur: (Keyfe feddalnâ ba’zahüm alâ bâz) Anlamı: Nasıl bazılarını bazılarına üstün kıldık. Kalemi eline alınca Besmele çekip şu dua okunur: (Ya Hayyü ya Kayyümü birahmetike esteğisü) Anlamı: Ey Hayy ve Kayyüm (ölmeyen diri ve her şeyi ayakta tutan)Allah’ım! Rahmetine sığınırım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.