2022 Doğu Ekspresi bilet al - Doğu Ekspresi bilet fiyatları kaç lira?

2022 Doğu Ekspresi bilet al - Doğu Ekspresi bilet fiyatları kaç lira?
Her yıl binlerce kişiye hizmet verilen Doğu Ekspresi pandemi sebebiyle sekteye uğramıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte seferler yeniden başlıyor. Buna göre Türkiye'nin doğusuna gitmek isteyenler biletlerini alabilecek. Peki, Doğu Ekspresi bilet fiyatları kaç lira? 2022 Doğu Ekspresi bilet al alternatifleri haberimizde.

Ankara'dan başlayan seferlerle birlikte birçok ili geçip Kars'a ulaşan Doğu Ekspresi her yıl binlerce kişi tarafından satın tercih ediliyor. Tatil ve sürprizlerin de mekanlarından biri olarak son senelerde adeta patlama yaşayan Doğu Ekspresi pandemi sebebiyle bir süredir hizmet veremiyordu ancak 15 Aralık'tan itibaren seferlerine başlıyor. Vatandaşlar TCDD internet sitesinden gerçekleştirecekleri basit birkaç adım sonrasında biletlerini alabilecek. Yeni senenin gelmesiyle birlikte zamlı taifeleirn uygulanması bekleniyor. Peki, Doğu Ekspresi bilet fiyatları kaç lira? 2022 Doğu Ekspresi bilet al alternatifleri haberimizde.



Doğu Ekspresi nereye gidiyor? Doğu Ekspresi güzergahları

Doğu Ekspresi Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars güzergahını kullanıyor. Ara duraklarda birkaç dakika dururken, ana duraklarda da bu süre 10-15 dakikaya kadar çıkabiliyor. Ankara-Kars arası seferlerde duraklardan kalkış saatleri Ankara'da 17.55, Kayseri'de 00.48, Sivas'ta 04.19, Erzincan'da 10.32 olarak belirlendi.


doğu ekspresi


 

Doğu Ekspresi'ne nasıl bilet alınır?

TCDD'nin resmî internet sitesinden biletler satılıyor. Ancak popüler son yıllarda popüler olan Doğu Ekspresi için bilet bulmak biraz zorlaştı. Vatandaşlar, TCDD'nin sitesine giriş yaptığında; Doğu Ekspresi için bilet bulamama problemiyle karşılaşıyor. TCDD'den bilet bulamayanlar, birçok turizm şirketinin düzenlediği Doğu Ekspresi turlarına katılarak, bu eşsiz yolculuğun keyfini çıkarıyor.


doğu ekspresi

Doğu Ekspresi bileti kaç lira?

Doğu Ekspresi'nde örtülü kuşetli vagonunda (yataklı oda) seyahat yapmak için öğrenci ve öğretmenler 69.50 Türk lirası ödüyor. Tam 78 Türk lirası, 60-64 yaş arası 69.50 Türk lirası, 65 yaş ve üstü ile çocuk (7-12 yaş) 49 Türk lirasıdır. Doğu Ekspresi'nin yataklı vagonlarında seyahat yapacaklardan 480 Türk lirası isteniyor. İki kişilik olduğunda de yatak başı 249,5 Türk lirası ödenir. Doğu Ekspresi'nde normal koltuk (Pulman) için tam 58 Türk lirası, öğrenci (13-26 yaş) 49,50 Türk lirası, 60-64 yaş arası 49,50 Türk lirası ödenir.


doğu ekspresi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.