2023 Ceviz yetiştiriciliğine devlet destekleri nelerdir?

2023 Ceviz yetiştiriciliğine devlet destekleri nelerdir?
Devlet tarafından ceviz yetiştiriciliğine sağlanan destekler nelerdir ve nasıl başvurulur?

Devlet tarafından ceviz yetiştiricilerine sağlanan destekler vardır. Ceviz bahçesi kurulumu maliyetli bir iş olduğundan bir kısmını destek ile karşılayıp maliyeti düşürebilirsiniz.

Ceviz Yetiştiriciliğine Destek

Üreticiler, ceviz yetiştiriciliği devlet destekleme başvurusu yapabilir. Sertifikalı ceviz fidanı kullanan üreticilere dekarda 100-280 TL ve IPARD kapsamında % 65’e varan oranda hibe desteği devlet tarafından sağlanmaktadır. Dekarda 19 lira mazot gübre desteği veriliyor ve Tarsim poliçelerinin %50’sini karşılanıyor. Organik tarımda dekarda 20- 40 TL arasında ve iyi tarım uygulamalarında 15-30 TL ödeme yapılıyor.

Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleri kapsamında modern basınçlı sulama sistemleri, sertifikalı fidan üretimi ve kullanımı ile tarımsal mekanizasyon alanlarında “Düşük faizli yatırım ve işletme kredisi” kullanma imkanı sunuluyor.

6-1-1024x724-1280x904.jpg

IPARD programında %65 hibe desteği

Ipard programı kapsamında ceviz kırma, işleme, depolama ve paketleme tesisleri, fidan üretimi yatırımları ve ceviz ile elde edilen katma değerli ürünlerin tesislerine hibe desteği sağlamaktadır.

12-1280x623.jpg

Destek başvurusu nereye yapılır?

Ceviz yetiştiriciliği desteği başvurusu Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri’ne yapılmaktadır. Başvurunuz projelendirilmelidir ve sonrasında ceviz ekilecek bölgenin toprak analizi yapılır. Ekim yapılacak tarlanın büyüklüğü, cinsi, su durumu gibi faktörlere bağlı olarak destek kredisi verilmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.