2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün tatil? 9 gün tatil var mı?

2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün tatil? 9 gün tatil var mı?
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar bayram için de hazırlıklarını yapmaya başladı. Bu yıl mart ayında ibadeti gerçekleştirilecek oruçların ardından başlayacak bayrama dair pek çok sorgulama gerçekleştiriliyor. Nedenlerinden biri de tatil. Özellikle İstanbul'da milyonların trafiği boşalttığı tatil günleri merak edilerek öğrenilmek isteniyor. 2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün tatil? 9 gün tatil var mı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

11 ayın sultanı Ramazan'ın başlamasına kısa bir süre kaldı. Milyonlarca kişi aynı zamanda bayram için de hazırlıklarını yapıyor. Sevdiklerini görmek isteyenler farklı şehirlere gitmeyi seçtiklerinde hangi günlerin tatil olduğunu görmek adına araştırmalarda bulunuyor. Farklı planları olanlar yine 2023 Ramazan Bayramı tatil günleri hakkında sorgulamalar gerçekleştiriyor. 2023 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün tatil? 9 gün tatil var mı? Detaylar haberimizde yer alıyor.


 

2023 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. Bu takvime göre Ramazan Bayramı tarihleri belli oldu.

Buna göre; 23 Mart günü başlayan oruç 20 Nisan günü son bulacak. 21 Nisan ise Ramazan Bayramı’nın 1. günü olarak idrak edilecek.


2023 RAMAZAN BAYRAMI TAKVİMİ

  • Ramazan Bayramı Arifesi- 20 Nisan Perşembe
  • Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma
  • Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi
  • Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar


 

Ramazan Bayramı'nda 9 gün tatil var mı?

Önceki senelerde birçok kez bayramların 9 gün tatil edilmesi bu sene de aynı soruyu gündeme getirdi. Ancak bu sene bayramın cumaya denk gelmesi nedeniyle 9 gün tatil gerçekleşmeyecek. Bayram pazar günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.