2023'te Maddi yardım başvurusu ve şartları nelerdir?

2023'te Maddi yardım başvurusu ve şartları nelerdir?
Devlet tarafından verilen mali desteklere nasıl ulaşılır, destekler ve şartları nelerdir?

Devlet tarafından (Kaymakamlık, Valilik ve Belediyeler) verilen SED yardımı; internet, elektrik, yakacak, kira ve gıda yardımı nakdi sosyal yardım ve nakdi yardımlardır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım başvuruları tarafından alınan başvurular, nasıl yapıldığı ve şartlarının detayları aşağıdaki gibidir...

Her Aileye Yardım Başvurusu Güncellendi

Her aileye 500 TL yardım parası güncellendi ve 850 TL – 1.250 TL arasında yardım yapılıyor. Aileler e-devlet üzerinden Türkiye Aile Destek Programı’na başvuru yapabilir ve destekten yararlanabilirler.

Başvuran ailelerin ihtiyaç sahibi olduğu tespit edildiğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi yapılır. Sosyal yardım başvuru formunu doldurabilir ve e-devlet üzerinden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. PTT Şubelerinden e-devlet sisteminde banka hesabınızdan ödemenizi alabilirsiniz.

Hanedeki çocuk sayısına göre 350-650 TL arasında ek ödemeler yapılacaktır. 12 ay boyunca sürecek sosyal yardım ödemeleri e-devlet üzerinden yapılır.

Çocuk sayısına göre değişen ek ödemeler:

1-2 çocuklu hanelere 350 TL’dir,

3 çocuklu hanelere 450 TL’dir,

4 çocuklu hanelere 550 TL’dir,

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 650 TL‘dir.

e-Devlet Üzerinden Aile Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile desteği başvurusu yapanların yanı sıra, devletten hiç yardım almayan aileler de başvuru yapabilir. Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurudan hizmetinden başvuru yapabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İl ve ilçenizdeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nı veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Alo 183 Sosyal Destek hattını arayarak maddi yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. Belediyenin nakdi yardımları için e-Devlet e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talep ve Sorgulama linkinden başvurup veya Alo 153’ü arayabilirsiniz.

Yardım Talebi Nasıl Seçilir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen yardıma Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sekmesinden başvuru yapabilir ve ihtiyaç duyduğunuz desteği talep edebilirsiniz. Talep kısmına açık bir şekilde ihtiyacınız olan sosyal yardım türünü belirtin ve başvurunuzu oluşturun.

Kaymakamlık Yardım Başvuruları Nasıl Yapılır?

Yaşadığınız il veya ilçedeki kaymakamlık binasında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek başvuru yapabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen paraları Kaymakamlıklar aracılığı ile ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere nakit para desteği sağlamaktadır.


İBB Sosyal Yardım Başvurusu

2023 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından destekler ve yardım çekleri İstanbul’da yaşayan vatandaşlara verilmeye devam ediliyor.

İBB Anne Kart ve İBB Sosyal Yardım Kartı ve Çeki olarak verilen sosyal ve maddi yardım destekleri mevcuttur.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.