2024 Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?

2024 Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?
Bu yıl Kadir Gecesi'nin hangi güne denk geldiği ve ne zaman olduğu milyonlarca kişinin merak ettiği konulardan biridir. Peki 2024 Kadir Gecesi ne zaman?

Müslüman alemi için oldukça önemli olan Kadir Gecesi, milyonlarca kişinin merakla beklediği dini günlerden biridir. Ramazan ayında olmamızla birlikte Kadir Gecesi'nin eda etmek isteyenler bu yıl hangi güne denk geldiği ve ne zaman olduğunu araştırmaya başladı?

2024-kadir-gecesi-ne-zaman.png

Kur'an- Kerim'in indirildiği bu kıymetli ve özel gecede duaların ve ibadetlerin kabul olduğuna inanılan Kadir Gecesi ile ilgili tüm merak edilenler aşağıda ayrıntılarıyla ele alınmaktadır.


2024 Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir Gecesi bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre 05 Nisan 2024 Cuma gününe denk geliyor.

62668a5b86b245142469c9c8.webp

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının bitimine sayılı günlerde olan Kadir Gecesi duaların ve ibadetlerin kabul olduğu, günahların affedildiği ve Hz. Muhammed'e (s.a.v) Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından vahiy yoluyla iletildiği önemli ve bin aydan daha hayırlı olan gece Kadir Gecesi'dir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.