2090 Ramazan ayında neler olacak?

2090 Ramazan ayında neler olacak?
2090'da Ramazan ayı arayışı hızlandı. 2090 yılında Ramazan ayının ilk günü cuma gününe denk geliyor. Bu kapsamda 2090 yılının Ramazan ayında neler olacağı merak konusu oldu.

Google'ın Twitter'da paylaştığı bir tweet'e göre 2090'da Ramazan ayı araştırmaları yedi günde 50 kat arttı. 

Ramazan günleri İslam alemi için çok kutsaldır. Aynı şekilde Cuma da kutsal bir gündür. Ramazan ayı ile ilgili araştırmalar son günlerde hız kazansa da 2090 yılı merak konusu oldu. 

Ramazan ayı 05 Mayıs 2090 tarihinde cuma gününe denk geliyor. O gün için söylenen rivayetlere göre gökyüzünde bir alamet olacağı düşünülüyor. 

2090 yılının Ramazan ayına ilişkin rivayet ve bilgilerin doğruluğu herkes tarafından sorgulanıyor. 

Peki 2090 Ramazan ayında neler olacak? 2090 Ramazan başlangıcı hangi tarihte? 

2090 Ramazan Ayının Başlangıcı 

Ramazan ayının başlangıcı 5 Mayıs 2090 Cuma gününe denk geliyor. Bayramın ilk günü ise 04 Haziran 2090 güne denk gelmektedir. 

2090 Ramazan Ayında Neler Olacak ? 

2090 yılının Ramazan ayında gökyüzünde bir alamet olacağı söylenmektedir. 

Sosyal medyada bu durumla alaklı oldukça fazla kehanet dolaşıyor.

Ramazan ayının ilk günü bir Cuma gününe denk gelirse, o ayın 15'i Cuma günü tüm dünyada duyulan bir semâ, büyük bir deprem ve büyük bir kaos olacağı söyleniyor. 

Bu söylentilerin kaynağı ise "Nuaym b. Hammad, el-Fiten, 1/228. cüz"

Kitabul-Fiten adlı kitabında yer alan anlatımların çoğu sağlıklı bir zincirle Peygamberimiz (sav)'e ulaşmamaktadır. 

2090 Ramazan Ayı Rivayeti

''Rasulullah (sav) şöyle buyurdu: Ramazan ayının 15’inde Cuma günü kuşluk vaktinde bir sayha (gökten bir ses) olur. Bu olay Ramazan’ın ilk gününün Cumaya denk geldiği ayda olur. Uyuyanı uyandıran bir hidde (çöküş, yıkılış) olur. Cuma gününün gecesinde esir kadınlar odalarından çıkar, hür olurlar."

"O sene depremler ve nezlenin çok olduğu bir senedir." Ramazan ayı o senenin Cuma gecesine denk geldiğinde, sizler Ramazan’ın 15’inde Cuma günü sabah namazını kıldığınızda evinize girin, pencerelerinizi kapatın, bedeninizi koruyun, kulaklarınızı kapayın, Sayha (gökten gelen sesi) duyduğunuzda Allah’a secde edin ve şöyle deyin: Subhanel Kuddüs, Subhanel Kuddüs, Rabbunal Kuddüs (Ey Rabbimiz Sen Kusursuzsun, Sen Yücesin). Kim böyle yaparsa kurtulur, kim yapmazsa helak olur." (Nuaym bin Hammad, Fiten, s.151)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.