23 Nisan okullar tatil mi? 23 Nisan hangi güne denk geliyor

23 Nisan okullar tatil mi? 23 Nisan hangi güne denk geliyor
Türkiye bir kez daha bayram kutlaması için büyük bir coşkuyla hazırlıklarını sürdürürken ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Salı günüyle birlikte 24 Nisan Çarşamba gününün tatil olup olmadığı merak ediliyor. Peki, 23 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? 23 Nisan'da lise ve üniversiteler tatil mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının yanısıra Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı coşkuyla kutlanacak. Öğrenciler de 23 Nisan'ın hangi güne denk geldiğini ve okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı milli bayramlar kapsamında değerlendirilip her devlet kurumu ve bakanlığın listelerine eklenmektedir. Öğrenciler de Milli Eğitim Bakanlığı'nın pazartesi gününün tatil olup olmadığını öğrenmek istiyor. Son dakika MEB açıklaması var mı? sorusu da sürekli soruluyor ve araştırılıyor. İşte detaylar...

23-24 NİSAN TATİL Mİ?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yayımladığı eğitim takviminde "23 Nisan 2019 Salı günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2019 akşamı sona erer" ifadesi yer alıyor. Dolayısıyla bu günün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu. 23 Nisan günü her yıl olduğu gibi tatil olacak ancak, 24 Nisan Salı gününün tatil olması hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz bir açıklama yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer verdiği bu ifadeye göre okullar bu yıl 24 Nisan'da tatil olmayacak. Bu konuda bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.