29 Ekim 2018 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi? İşe okula gidilecek mi

29 Ekim 2018 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi? İşe okula gidilecek mi
Bir asıra yaklaşan şanlı tarihi ile Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlama hazırlıkları başlarken en çok merak edilen konulardan biri de "29 Ekim resmi tatil mi olacak?" sorusu oldu. Peki 29 Ekim Pazartesi okullar tatil mi? İşte cevabı...

Milyonlarca vatandaşın büyük bir coşku ile kutlamaya hazırlandığı Cumhuriyet Bayramı için geri sayım başladı. Sadece 20 gün kalan bu tarihi günde resmi tatil olup olmadığı araştırılıyor.

Özellikle memurların ve öğrencilerin merakla beklediği 29 Ekim ile ilgili tatil bigisi kritik önem taşıyor. Çünkü cumadan başlayacak olan tatil pazartesi ile de birleştirilince 3 günlük bir dinlenme süresini kapsıyor.
 

29 EKİM PAZARTESİ RESMİ TATİL OLACAK MI?

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 29 Ekim, her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi tatil olacak. Bu yıl pazartesi gününe denk gelen bu önemli gün tüm yurtta törenlerle kutlanacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun'un 1. maddesinde "1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." denilmektedir.
 

29 EKİM PAZARTESİ BANKALAR, KARGOLAR VE PTT ŞUBELERİ AÇIK MI KAPALI MI?


Resmi tatillerde bankalar tatil oluyor. Kargolar yarım gün çalışmaktadır. PTT şubeleri de yine 29 Ekim Pazartesi kapalı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.