29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor? Okullar tatil mi yarım gün mü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hangi güne denk geliyor? Okullar tatil mi yarım gün mü
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 86. yılı büyük bir coşku ile kutlanacak. Ülkemizin bağımsızlığını temsil eden cumuhriyet rejiminin ilanı sonrası her yıl bayram olarak kutlanan Cumhuriyet Bayramı bu yıl hangi güne denk geliyor? 29 Ekim 2019 okullar tatil mi? İşte detaylar...

Türkiye'de kutlanan resmi bayramlar arasında yer alan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl da 7'den 70'e törenlerle kutlanacak. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının da yad edileceği bu tarihi günde öğrenciler, öğretmenler ve veliler okulların tatil olup olmadığı merak konusu haline geldi. Hatta bir gün öncesine denk gelen 28 Ekim tarihi de araştırılıyor. Okullar 28 Ekim'de yarım gün mü ve 29 Ekim'de tatil mi? İşte detaylar...
 


Okullar 28 Ekim'de yarım gün mü?

İlk ve orta derecedeki okullarda eğitim gören ve veren öğrencileri ve öğretmenleri ilgilendiren 28 Ekim Pazartesi günü için araştırmalar yapılıyor. Cuma gününden başlayan ve tamamının tatil edilmesi halinde 4 günlük izine kavuşacak olmaları hem öğretmenleri hem de öğrencileri internet başına kilitledi. Şu an için herhangi bir karar yok. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlıyor ve 29 Ekim günü devam edecek.

cumhuriyet bayramı kutlaması


29 Ekim okullar tatil mi?

Cumhuriyet Bayramı kutlamalrının yapılacağı 29 Ekim günü okullar tatildir. Öğrenciler ve öğretmenler bu tarihde okula gitmeyecek. 29 Ekim salı gününe denk gelmektedir.

cumhuriyet bayramı kutlaması


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilan etmesiyle birlikte, Cumhuriyet'in ilanı anısına her yıl 29 Ekim gününün Türkiye'de kutlanmasına karar verildi ve milli bayram olarak ilan edildi. 29 Ekim 1923'te TBMM, 1921 Anayasası (Teşkilat-ı Esasiye Kanunu)'nda yaptığı değişiklikle devletin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir ve Cumhuriyetin ilanının yapıldığı gece atılan 101 pare top ile kutlanmış ve ilk Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1924 tarihinde büyük şenliklerle kutlanmıştır. Cumhuriyet Bayramı, günümüzde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanmaktadır. 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere resmi tatil ilan edilmiştir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kutlamalar dahilinde çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarının yapldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü "en büyük bayram" olarak ifade etmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.