31 Mart 2019 seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç lira

31 Mart 2019 seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç lira
31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala sandığa gitmemeyi düşünen vatandaşlar 'oy kullanmamanın cezası var mı?' ve 'oy kullanmama cezası kaç lira?' sorularını soruyor. İşte yanıtları..

Milyonlarca seçmenin katılımı ile gerçekleşecek olan 31 Mart yerel seçimlerinde partiler belediyelerini korumak ve mevcutların üzerine yenilerini eklemek istiyor. Türkiye'de 31 Mart yerel sçeimlerine katılma hakkı olan 57 milyon 78 bin 461 kişi bulunduğı açıklandı. 194 bin 715 sandıkta gerçekleşecek olan oy verme işlemlerinde bazı vatandaşların katılmaması da söz konusu olabiliyor. Peki 2019 oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası kaç lira? İşte yanıtı...
 


2019 seçimde oy kullanmama cezası var mı?

Vatandaşlık hakkı olak küçük yaşlardan itibaren gösterilen ve öğretilen seçme ve seçilme hakkı için en önemli uygulamaların başında seçimler geliyor. Seçimlerde oy kullanmayan vatandaşlar için de cezai işlem uygulanabiliyor. Bu tutar YSK tarafından belirleniyor.


31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç lira? Ceza nereye ödenir?

31 Mart seçimlerine ilişkin oy kullanmama cezası miktarı henüz belli değil. Yani vatandaşların oy kullanmamaları durumunda kaç TL ödeyecekleri netleşmedi. Miktar belli olduktan sonra 31 Mart seçimlerinde oy kullanmamış bireylerinin tespiti ile beraber kişilere gelen ceza ücreti, Maliye Bakanlığı'nda ödenecektir. Kişi, kendisine gelen ceza tebligatı ile beraber PTT ya da Maliye Bakanlığı gişelerinden cezasını ödeyebilir.


Son seçimde oy kullanmama cezası kaç liraydı?

2017 yılı Referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen 22 TL tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de 22 TL olarak belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.