31 Mart seçimleri nerede oykullanacağım? E-Devlet seçmen sorgulama

31 Mart seçimleri nerede oykullanacağım? E-Devlet seçmen sorgulama
Türkiye'de yerel seçim süreci hızla sürerken seçmenlerin oylarını nerede kullanacağına dair bilgi ekranı da açıklandı. Peki kim nerede oy verecek? Seçmen Sorgulama ekranı ve e-devlet girişi bu sayfada.

YSK sorumluluğunda düzenlenen belediye seçimlerinde askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askılık listeleri 13 gün askıda kalacak. Vatandaşlar buradan nerede oy vereceklerini, aile bireylerini ve haklarındaki seçim bilgilerini öğrenebilecek. Ayrıca internet üzerinden de görüntülemeler gerçekleştirilecek. E-Devlet şifresiyle YSK internet sitesi üzerinden yapılacak girişle tüm bilgilere erişilebilecek.

Adres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenlerin ilgili  nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz  abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi  belgelerden birisi ile başvurarak nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin  imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu  başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor.

Seçmen Sorgulama Ekranı
Seçmen kağıtları bugün itibariyle muhtarlıklarda askıda. 17 Ocak tarihine kadar muhtarlıklardan seçmen sorgulama yapılabilecek. Ayrıca www.ysk.gov.tr'den, mobil cihazlara indirilen 'Seçmen Sorgulama' uygulaması ve e-Devlet kapısından da sorgulama yapmak mümkün.

Öğrenim gördükleri yerlerde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler  (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi  olduklarına ve kaldıkları yurt müdürlüğünden de yurtta kaldıklarına ilişkin  alacakları belgelerle bağlı bulundukları okul ve yurtların ilgili nüfus  müdürlüklerine bizzat başvurmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve  onaylı adres beyan formunun bir örneği ile eklerini ilçe seçim kurulu  başkanlığına teslim etmeleri halinde bulundukları yerden oy kullanabilecek.

Engellilere öncelik
Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri  seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında  kurulacak sandıklarda kullanabilmek için engelli olarak kayıtlı olup olmadığını  www.ysk.gov.tr adresinden, "Seçmen Sorgulama" uygulamasından ve e-Devlet  kapısından öğrenebilecek.

Form doldurmalılar
Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanlar, 17 Ocak'a  kadar "Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu" veya 3Hastalığı Sebebiyle Yatağa  Bağımlı Olduğu" ibare yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr  internet adresinden temin edebileceği "Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu"nu  doldurup yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da  ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere bağlı bulundukları muhtarlığa  teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy  kullanabilecek.

Seçmenler bugünden itibaren YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum