ABD vizelerinde radikal değişiklik! 5 yılınız inceleme altında

ABD vizelerinde radikal değişiklik! 5 yılınız inceleme altında
Amerika'ya gitmek için göçmen vizesinden yararlanmak isteyenler artık 5 yıllık bir gözetime tabi tutulacak. Sosyal medya geçmişlerinin inceleneceği süreçte gerekli görüldüğü takdirde onay verilmeyecek.

Daha önce pek çok saldırının hedefi olan Amerika'da Başkan Donald Trump koltuğa oturduktan sonra ülkeye yapılacak girişler hakkında önlemlerin genişletileceğini duyurmuştu. O adımlardan biri yakın süre içerisinde atılacak. Her yıl 15 milyon kişinin takip edilmesi beklenen uygulama kapsamında vize talebinde bulunanların son 5 yıl içerisindeki sosyal medya paylaşımları ele alınacak

ABD İdari ve Bütçe Ofisinin onayını bekleyen teklif, sosyal medya hesaplarının yanı sıra başvuru yapanların son 5 yıl içerisinde kullandıkları telefon numaralarını, email adresleri ve farklı ülkelere yaptıkları yolculukların belgelerini de başvuru belgelerinin içine dahil edilmesini kapsıyor.  

Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan teklifin diplomatik ve resmi vize başvurularına uygulanmayacağı kaydedildi.

Vize başvurularıyla ilgili getirilmesi planlanan yeni "güvenlik incelemelerinin" cuma gününden itibaren 60 gün sonra uygulamaya konulacak.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra ABD'ye yapılan girişler konusunda ekstra önlemler alacaklarını belirtmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.