Açlık hissetmeden nasıl diyet yapılır? İşte formülü…

Açlık hissetmeden nasıl diyet yapılır? İşte formülü…
Yaz mevsimine fit girmek isteyenler, aç kalmadan diyet yapmanın formüllerini arıyor. İşte uzmanından sağlıklı kilo kaybı önerileri…

Diyetisyen İrem Şerolar, sağlıklı kilo kaybetmek için açlık hissetmeden yapılacak diyetin formüllerini verdi. En doğru kilo kaybı için tüketilmesi gereken besinleri açıklayan Şerolar, beslenmenin yanı sıra hareket ve egzersizin önemine de dikkat çekti.

Hem kası koruyup hem kilo kaybetmenin yolu

Dyt. Şerolar, sağlıklı kilo kaybı formülünü ise şu şekilde anlattı: "Kişiler en doğru kilo kaybı için kaliteli karbonhidratlardan (tam buğday, un veya ekmeği, yulaf, bulgur, karabuğday gibi), sağlıklı pişen protein grubundan (ızgara, haşlama, fırın vb.) ve sağlıklı yağ grubundan (zeytinyağı, çiğ kuruyemişler, zeytin, avokado vb.) oluşan, o anki ağırlıklarına göre kalorisi planlanmış kısıtlı değil, zengin açlık hissetmedikleri bir program uygulamalıdırlar. Buna ek olarak günlük olarak hareketin/ egzersizin arttırılması hem kas korunumu için hem de kilo kaybı için en güzel destek olacaktır.

Kişiye özel diyet

Metabolizma hızının kişinin günlük hareketine, yaptığı spora, yaşına, genetik yatkınlıklarına, sahip olduğu hastalıklara kullandığı ilaç ve takviyelere göre değiştiğini vurgulayan Dyt. Şerolar, bu konunun her birey için ayrı konuşulması gerektiğini işaret etti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.