Adana Kebabı için eğitim

Adana Kebabı için eğitim
Adana Ticaret Odası (ATO), dünyanın çok farklı yerlerinde beğeniyle tüketilen Adana kebabının gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlediği eğitimlerle 650 kişiye belge verdi

ATO tarafından 2004'te Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaretle tescil ettirilen Adana kebabının tanıtımı ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen kebap ustaları, restoran sahipleri ve yöneticileri ile sektörden ilgili kişilere, kıymanın hazırlanması, pişirilmesi ve sunulmasıyla ilgili ATOSEV Tesisleri'nde uygulamalı eğitimler veriliyor. Ustalar, iki günlük eğitimde "lezzet sırrı"nı öğrendikleri Adana kebabının gelecek kuşaklara gerçek özellikleriyle aktarılmasına katkı sağlıyor. Erkek koyun etinin kullanılması, etin zırhla çekilip kıyma haline getirilmesi, kebabın pişirilmesi ve sunum tekniklerinin ayrıntılı şekilde anlatıldığı eğitimler, 13. kez düzenlendi. Eğitimler kapsamında, şu ana kadar 16'sı yabancı 650 kursiyer ustalık belgesi almaya hak kazandı.

Kebap yapımının püf noktaları

Kursu başarıyla bitirerek sertifika alan Ayşe Kaya, AA muhabirine, Kütahya'da restoran müdürü olduğunu söyledi. Tescilli Adana kebabını tanıtmak istediklerini belirten Kaya, "Kütahya'da tek tescilli Adana kebap veren biziz. Özellikle püf noktalarını öğrenmek için buradayım. Sunumları, dikkat etmemiz gereken şeyleri öğrenmek için geldim. Eğitimde, kebap yapımının püf noktalarını gördüm. Adana kebabının özelliği kuyruk yağı olmazsa olmazı ve zırhta çekilmesi tabii ki. Salatalar da kebabın yanında verilirken sumak ve toz biber olmazsa olmazı." diye konuştu.

AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.