Adana'da yasa dışı yollarla getirilerek bir iş yerinin bodrum katında beslenen yavru timsaha el konuldu

Adana'da yasa dışı yollarla getirilerek bir iş yerinin bodrum katında beslenen yavru timsaha el konuldu
Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ve Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro ekiplerinin ihbar üzerine düzenledikleri 'kaçak timsah' operasyonunda, yasa dışı yollarla ülkeye getirildiği tespit edilen yavru timsaha el konularak koruma altına alındı. Sahibine de cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ve Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro ekiplerinin bir iş yerinin bodrum katına düzenledikleri operasyon sonucu, ülkeye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen yavru bir timsah ele geçirildi. Timsahın sahibine cezai işlem başlatıldığı öğrenilirken, timsahın Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamında olduğu sebebiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı’na teslim edilerek koruma altına alındığı belirtildi. Büyükşehir veteriner hekimleri tarafından klinikte genel kontrolleri yapılan ve sağlık durumu iyi olan yavru timsahın, park içerisinde özel bir yaşam alanına konulduğu bildirildi.

Tarsus Doğa Parkı Sorumlu Veteriner Hekimi Celal Çevirgenoğlu, "Adana bölgesinde el konulan timsah Tarsus Doğa Parkı’na getirildi. Gerekli sağlık kontrolleri yapıldı ve kendisine uygun bir bölmeye alındı. Şu an hiçbir problemi yok. Artık yaşamına Tarsus Doğa Parkı’nda devam edecek" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.