Aileler ne yapmalı?

Aileler ne yapmalı?
Bugünlerde hepimizin şahit olduğu hepimizin istemediği çirkin olaylar olmaya başladı gözümüz gibi baktığımız evlatlarımız bir gün bir bakıyoruz hiç hoş olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalıyor

Bugünlerde hepimizin şahit olduğu hepimizin istemediği çirkin olaylar olmaya başladı gözümüz gibi baktığımız evlatlarımız bir gün bir bakıyoruz hiç hoş olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalıyor. Allah hiçbir anne babayı bu tür çirkin olayla karşı karşıya bırakmasın. Her gün bir çocuk kaçırma istismar olayı yaşıyoruz hiçbir devlet hiç bir yetkili hiçbir anne baba istermi ki evladının başına bu tür olaylar gelsin ama unutmayalım bu istismarların tek sorumlusu yine anne babalardır geçen köşemde yazmıştım çocuklarınıza sahip çıkın üç beş yaşlarındaki çocuklarınızı asla kimseye teslim etmeyin ben pazara çıkıyorum komşu benim çocukla biraz ilgilenirmisin demeyin...
Evlatlarınızı kimseye teslim etmeyin bir araştırın istismarların çoğusu komşudan tanıdıktan geldiğini unutmayın. Çatalca'da 28 yıl oldu eğitmenlik yapıyorum gururla yazıyorum Türkiye'de en minik karate grubu bende var yıllardır bu böyle; anne babalar sizlere herzaman söylüyorum velilerime söylüyorum çocuklarınızı bir başkasına öptürmeyin bunu nasıl mı yapacaksınız elbetteki evladınızı öpen tanıdık birine ki öpenler de hep tanıdık oluyor bunlara benim çocuğumu neden öpüyorsun dediğinizde belkide çok sert tepki alacaksınız bunu önlemenin tek yolu çocuklarınızı eğitmek. Peki çocuklara ne zaman nasıl söylemek lazım kaç yaşında söylemek lazım asıl en önemlisi burası bir kere 5 yaşına kadar gözünüzün önünden ayırmayın beş yaşına kadar çocuklarınızla ne konuşursunuz bunları sizlere yazmak istiyorum.
Beş yaşına kadar çocuklarınızla asla istismar kelimelerini konuşmayın yaş küçük algılama anlama kavrama yaşı olmadığından asla bu tür konuşmalar yapmayın algılama yaşından önce yani beş yaşından önce çocuklarınızla bu adam kötü yabancılarla konuşma kimsenin yanına gitme bak seni kaçırırlar öldürürler derseniz eğer üç ve dört yaşlarındaysa çocuk, neler mi olur dedim ya algılama olmadığından çocuğun içine korku endişe insanlara nefret duyma bunlar kötü beni öldürecekler duygusu yerleşir. Ve sonucunda topluma gittiğinde çocukta konuşamama özgüven eksikliği durup dururken ağlama belirtileri başlar bunları ben çok görüyorum ve aileleri uyarıyorum.
Çocuklarınıza kendini koruma kollama farkındalık alışkanlıklarını 5 yaşından itibaren yapın anlata anlata yapın bir dondurmacının önünden geçerken çocuğa bak dondurma kalmamış demeyin dondurma yemememesi gerektiğini söyleyin bir de dondurmacı size bakıp da dondurmacıya dönüp öyle değilmi amcası dondurma kalmamış değil mi gibi kandırmaca yapmayın. Çocuklara yapmaması gerektiği şeyin neden yapılmaması gerektiğini çocuklarımıza doğruyu söyleyerek anlatmamız gerek aksi davranışta çocuklarınız size güvenmeyecek. Çocuğunuzun yararına ne söyleseniz size inanmayacak bu bağlamda çocuklarınıza yalan söylemeyin yaş oranına göre konuşun insanlardan nefret ettirecek kelimeler kullanmayın zira hepimizin iletişimi insanlardır yeterki anne babalar evlatlarını koruyup kollayıp doğru yetiştirsinler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.