'Antakya Carra Peyniri' tescillendi

'Antakya Carra Peyniri' tescillendi
UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'ın önemli lezzetlerinden, 'Antakya Carra Peyniri' coğrafi işaret alınarak tescillendi.

Gastronomi kenti Hatay’ın yöresel lezzetlerinden biri olan ‘Antakya Carra Peyniri’ coğrafi işaret alınarak tescillendi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından tescili alınan Carra Peyniri, peynir ve çökeleğin birlikte kullanılmasının yanı sıra, toprağa gömülerek üç ay süreyle olgunlaştırıldıktan sonra tüketiliyor.



ÇOK ÖZEL BİR LEZZET



Çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılım gösterdiği, ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ toplantısında konuşma yapan ATSO başkanı Hikmet Çinçin, daha önce yöresel lezzet anlamında altı ürünün coğrafi işaret belgesini aldıklarını ve gıda ürünlerinin yanı sıra sahne sanatlarında kullanılan Samandağ neyi’ni de tescillediklerini söyleyerek, şu ifadelere yer verdi;

"Bugün Antakya Carra Peyiri’nin coğrafi işaret tescilini aldık. Antakya Carra Peyniri’nin özelliği, peynir ve çökeleğin bir arada kullanılmasıdır. Antakyalıların çok sevdiği ikiyi bir araya getirdik."



KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentteki kadın kooperatifleriyle bir protokol imzaladıklarını belirten Çinçin, "Tarafımızdan coğrafi tescili alınan ürünlerin hepsinin belge hakkını, ücretsiz kullanım hakkını, kadın kooperatiflerine devretmiş bulunuyoruz. Onlar kendi üretimlerinde, bizim coğrafi tescil belgelerimizi kullanacaklar. Bunu yaparak kadın kooperatiflerimize bir pozitif destek sağlamış olduk" ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.