Askerlik Yeri açıklandı mı! E-Devlet üzerinden 98/2 Mayıs celbi sorgulama ve şifre alma

Askerlik Yeri açıklandı mı! E-Devlet üzerinden 98/2 Mayıs celbi sorgulama ve şifre alma
Vatani görevini yapmak isteyen gençler görev yerlerini öğrenmek için sürekli internette araştırma yapıyor. Google üzerinde sürekli "Askerlik yeri sorgulama" ve "Askerlik yerleri açıklandı mı?" gibi sorular sorularak sonuç bulunmak isteniyor. Peki askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik yeri sorgulaması nasıl yapılır. İşte detaylar...

20 yaşını tamamlamış gençlerin ve farklı nedenlerle vatani görevi için bugünü bekleyen tüm asker adayları ‘98/2askerlik yerleri açıklandı mı?’ sorusuna yanıt arıyor. Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinden yapılan duyuruya göre yeni celp dönemine ait yerler bugün E-Devlet üzerinden paylaşılacak. Bakanlığın internet sitesinde bulunan iş takviminde de günler bugünü gösteriyor.

Mayıs ayı itibariyle askerlik görevini yapmak için görev yeri belirlenecek olan adaylar nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabilecekler.

E- DEVLET ÜZERİNDEN ASKERLİK YERİ SORGULAMA
Adaylar, bireysel askerlik yerlerini e Devlet sistemi üzerinden görüntüleyebilecek. Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak. Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek. Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

asker

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, T.C. Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devletşifresini alabilir. PTT'den e-devlet şifresini alan vatandaslar, turkiye.gov.tr internet sitesini kullanarak e-devlet kapısına giriş yapabilir. Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.