Askerlik yeri sorgulama ekranı açıldı | Kısa ve Uzun Dönem Er, Yedek Subay görev yeri öğrenme

Askerlik yeri sorgulama ekranı açıldı | Kısa ve Uzun Dönem Er, Yedek Subay görev yeri öğrenme
Askerlik için celbi gelenler bugünden itibaren görev yapacakları şehirleri öğrenebilecek. Bugün açılan TSK'nın sistemi ile sorgulamalar yapılabiliyor. Peki askerlik yeri nasıl öğrenilir ve e-devlet şifresi almak için ne yapmak gereklidir. İşte detaylar...

2018'in ilk cep döneminde askerlik yapılacak yerler açıklandı. Kimi kısa dönem, kimi er, kimi de yedek subay olmak üzere binlerce asker yakın zamanda bot bağlayarak vatani görevlerini icra etmeye başlayacak. 98/1 tertip askerlik yeri sorgulama işlemleri E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu bilgileri öğrenmek için e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Şifrenizi unuttuysanız nasıl yenileyebileceğiniz de haberimizde bulunmaktadır.

Ekseri 20 yaşında olan gençlerden oluşan askerlik döneminde görev yapılacak yerler E-Devlet üzerinden çğrenilebiliyor. Askere gidecek olan vatandaşlar sürekli "Askerlik yeri sorguama nasıl yapılır?" terimini yazarak aram motorlarında sonuç öğrenmek istiyor. Aşağıdaki link üzerinden askerlik yeri sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz…

CELP NEDİR?

Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir. Bu bakımdan kişiler askerlik yerini öğrenmesi için bu celp dönemlerinin açıklanması ve yer bilgilerinin açıklandığının ilan edilmesi ile birlikte portala giriş yaparak öğrenmesi mümkündür.



ASKER ADAYLARI SİLAH ALTINA NE ZAMAN GİRİLECEK?
98/1 döneminde askere gidecek olan vatandaşların silah altına alınacağı tarih, A grubu olarak askere gidecekler için 3 ila 8 Şubat arasında olacakken, B grubu olarak askere gidenler için bu tarih Mart ayının ilk haftası olacaktır.

askerlik yeri öğrenme

E-DEVLET ŞİFRENİZİ ÜCRETSİZ NASIL YENİLEYEBİLİRSİNİZ?
e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini aşağıdaki adresten gerçekleştirebilirsiniz.

e-DEVLET ASKERLİK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra açılan pencerede arama kısmına “Milli Savunma Bakanlığı” yazın ve ekrana yansıyan sekmeye tıklayın. Milli Savunma Bakanlığı kategorisinin altında 12 Ocak’tan itibaren askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.

ASKERLİKTE TELEFON KULLANIMI
Kışlada cep telefonu belirli koşullar ve saatlerde kullanılacak. Çalışma kapsamında erbaş ve erler için özel sim kart üretildi. Bu kartların takılacağı telefonlar mesainin olduğu 08.00 ile 18.00 saatlerinde kullanılıyor. Söz konusu saatlerde erişime kapalı olacak sim kartlar, mesainin bitimiyle kullanıma açılıyor. Tatil günleri ve bayramlarda ise telefonlara gün boyu ulaşım sağlanıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.