Başak Alara Karademir intihar mı etti öldürüldü mü

Başak Alara Karademir intihar mı etti öldürüldü mü
Üniversite öğrencisi Başak Alara Karademir'in şüpheli ölümüne ilişkin görülen davada takipsizlik kararı çıktı. Hayatını kaybeden Başak Alara Karademir'in ailesi bu karara itiraz etti.

Genç yaşta hayatını yitiren ve nasıl öldüğü araştırılan Başak Alara Karademir hakkında açılan davada takipsizlik kararı verildi. Aile şüpheli ölümde intihar değil cinayet olduğunu iddia ederek söz konusu olayda adı geçen öğretim görevlisinin telefonuna dijital inceleme yapılmadığını öne sürdü ve itiraz dilekçesi sundu. Aile kızlarının ölümü hakkında; “olayın bir intihar değil, cinayet olduğu” ifafelerini kullandı.

Takipsizlik kararına itiraz gerekçeleri özetle şöyle sıralandı:
“Alara’nın kendini astığı iddia edilen banyonun kapısının vidasından basit bir kaşık, bozuk para ya da sert bir cisimle açılabildiği somut olarak tespit edilmiştir. Şüphelinin ifadesine göre, daha önceden sık sık intihar edeceğini söyleyen bir kişi, kendisini bir tartışmanın hemen ardından banyoya kilitleyip, uzun süre dışarı çıkmazsa; dışarıda bulunan birinin odada sessiz sedasız yaklaşık 1 saat boyunca beklemek yerine kapıyı kırması ya da en azından aşağıdan yardım istemesi gerekirdi. Maktulün asılı bulunduğu duşa kabinin hemen sağında ve solunda klozet ve lavabo bulunmaktadır. Duşa kabinin yaklaşık 1 metre 80 santimetre civarında, maktulün ise 1 metre 62 santimetre boyunda olduğu ve tanık Raif Edip Said H.’nun beyanına göre maktulün banyoda asılı bulunduğu sırada ayaklarının yerden yaklaşık bir parmak yükseklikte olduğu göz önünde bulundurulduğunda; hemen yanındaki lavaboya veya klozete değerek kurtulmasının mümkün olduğu açıktır. İntihar etmek isteyen bir kişinin, ölmeye son derece kararlı olsa dahi can havliyle çırpınacağı ve bu sırada gürültü çıkartacağı açıktır. Şüphelinin içeriden gelen bu seslere rağmen kapıyı hemen kırmaması ya da aşağıdan hemen yardım istemeyip, bir saat boyunca odada beklemesi, hayatın olağan akışına aykırıdır.” 

İntihar mı cinayet mi?
Soruşturma dosyasına göre, Başak Alara Karademir, 23 Mart 2018'de hukuk kulübü üyeleri ile Ankara'ya geldi. İddialara göre, Karademir ile 'duygusal arkadaşlığı' olan öğretim görevlisi Hasan Atilla G. de geziye katılmıştı. Grup, bir balık restoranında yemek yedikten sonra gece 00.45 sıralarında otele tekrar giriş yaptı. Genç kız, 03.00 sıralarında Hasan Atilla G.'nin kaldığı 109 numaralı odanın banyosunda tişörtle asılı bir şekilde bulundu.

'Allah kahretsin diyordu'
Olay gecesi otelde görev yapan bir arkadaşının ziyaretine gelen tanık Raif Edip Said H., ifadesinde, şüpheli Hasan Atilla G.'nin kapıyı açmak için kendilerinden yardım istediğini anlatarak, özetle şunları söyledi: "Tornavida ile uğraştım kapıyı açamadım. Otelin aşçısı Kadir ve Hasan hoca kapıya omuz vurdular. Kapı açıldı. İçeri girdik. Kız, duşa kabinin kapısının yaklaşık 1.80 metre yüksekliğindeki pervazına, Hasan hocanın kazağıyla asılı şekildeydi. Kızın ayakları yere değmiyordu. Yerden yaklaşık 1 parmak boşluktaydı. Nefes almıyordu. Bu sırada gördüğüm kadarıyla Hasan Hoca kendini yerden yere vuruyordu. 'Allah kahretsin' diye laflar ediyordu."

Olaydan hemen sonra yaptığı açıklamada, "Birkaç yıldır ilişkimiz olduğu falan, bunlar yalan haber" diyen Hasan Atilla G. (44) ifadesinde ise şunları söyledi:

Zaman içinde problemler oldu
"Babalık duygusuyla hareket ettim. Son 8 ayda değişiklikler oldu. Kendisinin bana başka hisler hissettiğini söyledi. Ben de farklı değildim. Zaman içerisinde problemler oldu. Beni aldatması problemdi. Belli bir müddet sonra devam edemeyeceğimi söyledim. Beni intihar etmekle tehdit etti. Gerçekten öyle bir şey yapacak olsam vücudunda yaralar, morluklar olması lazımdı. Ben onu böyle bir şekilde ayağa kaldıramam. Kıyamam." (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.