Başarının anahtarını paylaşıyorum

Başarının anahtarını paylaşıyorum
Sizlere başarmak için çok çalışmak gerekir gibi tipik sözlerle başarının sırrını açıklamayacağım; aksine yaşanmış birebir tarihi destanlarımızdan kritik noktaları vurgulayarak ifade edeceğim. 

Sizlere başarmak için çok çalışmak gerekir gibi tipik sözlerle başarının sırrını açıklamayacağım; aksine yaşanmış birebir tarihi destanlarımızdan kritik noktaları vurgulayarak ifade edeceğim. 
Korkusuzluk ve Kararlılık:
Önceki gün, 19 Mayıs 1919’daki milli hareketimizin ve Dünya tarihinin değişiminin başladığı o unutulmaz günü kutladık. Ulu önderimiz, o gün Bandırma vapuru ile İstanbul’dan ayrıldığında; Samsun’a varmadan batırılabileceği istihbaratı vardı ancak ondaki korkusuzlukla Samsun’a hareket etmede kararlı davranmıştır. 
İnanç: 
Samsun’a vardığında Anadolu’da çeteciler halka zulmetmekteydi; o ise halkına olan inançla çalışmalarına başladı. 
Sorumluluk alma ve baskı altında karar verme yeteneği:
Tarihi biraz ileri alıyoruz, Kütahya-Eskişehir muhaberesine geliyoruz. Milli mücadelede yokluk içindeyken birden top sesleri Ankara’da yankılanmaya başlıyor. Mecliste, Başkomutanlık kanunu çıkartılıyor, Mustafa Kemal Paşa başkomutan olarak bu görevi üstleniyor ve kritik kararlar almaktadır. 
Hedefler doğrultusunda şartlar ne olursa olsun kendini geliştirmek için çalışmak; bilgi birikim yapmak:
Ayrıca, Mustafa Kemal geçmişte de hayatının sonuna dek birçok dilde kitaplar okumuş hem milli mücadele hem de sonrası için birçok çalışmalar yapmıştır. En kritik örneklerden birisi ise, 1. Dünya Savaşında Çanakkale Cephesinde gece uyumak yerine kitap okuduğudur. Mustafa Kemal’in okuduğu kitaplar arasında askeri, matematik, yabancı dillerde birçok kitaplar yer almaktadır ki; hem askeri tekniklerini geliştirmede hem de Cumhuriyet kurulduğunda yapacağı devrimleri şekillendirmede okuduklarından etkilenmiştir. 
Size bir dünya lideri üzerinden başarı anahtarlarını anlatmış olsam da; özellikle girişimcilerin hayat hikayelerini de incelediğinizde aynı karakteristik özellikleri taşıdıklarını göreceksinizdir. İkinci maddede belirttiğim inancı hem özgüven hem yanında olacaklara güven olarak da algılamalısınız. Eğer ekip olarak başarıya ulaşacağınız bir görevde yer alıyorsanız, ekibin her bir parçasına inanmalı bir bütün olmalısınızdır. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi ise, hem dini inanç ritüeli hem halkına hem de kendine olan inancın ve özgüveninin eseridir. Başarmak istediğiniz hedef her ne ise bu hedef doğrultusunda yağmanız gerekenleri size basitçe anlatmaya çalıştım. Ancak, asıl ilk yapılması gereken şeyi asla unutmayın! Hedefinizi koymak! Hedefsiz insan freni patlamış kamyon gibidir, önünü göremeyen uçak gibidir; kendisine zarar verebilir; eğer ki bir ekibi veya bir topluluğu yönetiyor ise onlara zarar verebilir. 
Başarının en önemli anahtarı ve engeli: Sizsiniz
Hz. Muhammet’in hadisi bizlere bu konuda yol göstericidir: “Düşmanlarınızın en kuvvetlisi içinizdedir” Maalesef kişiler kendilerine koydukları engeller yüzünden başarısız olmaktadırlar ki; Ulu önderimiz de Gençliğe Hitabesinde başarının ve başarıya ulaşılması için gereken enerjinin sırrını göstermiştir: Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.