Bedelli Askerlik gelecek mi? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Bedelli Askerlik gelecek mi? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama
Uzun süredir sosyal medya başta olmak üzere pek çok platformda dile getirilen bedelli askerlik geliyor mu sorusuna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yanıt verdi.

Binlerce kişinin büyük bir merakla beklediği ve kamuoyunda çoğu zaman karşıt görüşleri de karşı karşıya getiren bedellik askerlik için son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir radyo programında bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulundu. Kalın, "Şu anda gündemimizde böyle bir şey yok. Terörle mücadele devam ederken, Afrin operasyonu belli aşamaları tamamlanmış olmakla beraber devam ederken, sınır güvenliği ve diğer konular devam ederken tabii şu anda gündemimizde böyle bir şey yok" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dolardaki yükselişe ilişkin, "Bununla ilgili de gereken tedbirler hep alındı. Bundan sonrada alınacaktır. Bugün ve yarın itibarıyla da Merkez Bankası da dahil olmak üzere, bütün ilgili ekonomik birimlerimiz gerekli adımları atacaktır ki ekonomi de bir rahatlama olsun, dolarda bir rahatlama olsun. Bu çünkü çok doğal değil, suni, şişirilmiş bir artış" dedi.

Kalın, Best FM'de katıldığı programda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin, değerlendirmelerde bulundu. "Seçimler ilk turda biter mi?" sorusuna Kalın, "Seçim ilk turda biter zaten şu an anketlerde bunu gösteriyor. Cumhurbaşkanımızın milletimizin gönlünde edindiği yer malum, tercih ortada" yanıtını verdi. Mitinglere bu hafta sonu Erzurum'da güçlü ve görkemli bir mitingle başlayacaklarını belirten Kalın, demokrasinin iyiler ve erdemliler yarışı olduğunu, milletin teveccühünü kazananların demokrasi yarışında başarılı olacaklarını ifade etti. Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılarının, milletle kurduğu bağın, bugüne kadar ülkeyi nereden nereye getirdiğinin ortada olduğunu ancak daha yapacak çok şey bulunduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.