Bedelli askerlik yerleri belli oldu mu? E-Devlet giriş ve askerlik sevk sorgulama

Bedelli askerlik yerleri belli oldu mu? E-Devlet giriş ve askerlik sevk sorgulama
2018 Genel Seçimleri sonrasında yürürlüğe giren bedelli askerlik için başvuruda bulunan binlerce asker adayı için kritik gün geldi. Celp planlamasının tamamlandığı ilk 3 dönem için yoklama durumları, hangi birlikte görev yapacakları ve sevk evrakları e-devlet üzerinden açıklanacak.

2018 bedelli askerlik yerleri belli oldu mu? sorusunu soran binlerce vatandaş mevcut. Yoğun bir talebin yaşandığı ve ilginin görüldüğü bedelli askerlik için bugün en kritik bilgiler açıklanacak. Asker adayları faydalanacakları askeri bedellik hakkı ile ilgili tüm detayları şifre ve TC kimlik numaralarını girerek erişebildikleri e-devlet üzerinden görüntüleyebilecek.

2018 bedelli askerlik yerleri belli oldu mu?
İlk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi.

Bedelli askerlikte ikinci celp dönemi 6 Ekim, üçüncü celp dönemi ise 27 Ekim'de başlayacak. Bu dönemde birliklerine teslim olacak yükümlüler ise 6 Eylül ve 27 Eylül günlerinde yine e-Devlet'te ilan edilecek.

Buna göre başvurusunu tamamlayan 61 bin 843 kişi, 3 aylık sürenin bitmesi beklenmeden 21 gün askere alınacak. Bedelliye toplamda 600 bin kişinin başvurması bekleniyor.

Kasım ayında başlayacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, bedelli olarak askerlik yapacak olan adayların, Kasım ayı celbinden itibaren Kütahya'ya gelmeye başlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.