Beraat Kandili un helvası ve irmik helvası nasıl yapılır - Tarifleri burada

Beraat Kandili un helvası ve irmik helvası nasıl yapılır - Tarifleri burada
Müslümanlar için büyük bir anlamı olan Beraat Kandili'nde müminler sofralarını donatmak ve bu anlamlı günü sevdikleriyle paylaşmak istiyor. Kandillerde en çok seçilen besinlerin başında gelen irmik helvası ve un helvası nasıl yapılır? İşte tarifler...

Kandil simidine alternatif olarak tercih edilen yemeklerin başında gelen irmik helvası ve un helvası aynı zamanda apartmanlarda oturan komşulara dağıtma açısından hem pratik hem de lezzetli bir tatlı. Her kandilde değerlendirilmek istenen malzemelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan un helvası için gerekli malzemeler, yapılışı, püf noktaları ve daha birçok detayı sizler için bir araya getirdik ve hazırladık.  İşte, kandil gecesi sevdiklerinize ikram edebileceğiniz un helvası tarifi ve malzemeleri...

UN HELVASI NASIL YAPILIR
Tereyağı ve unun muhteşem uyumunun bir yansıması olan un helvasının tarifi, normal zamanların yanı sıra kandillerde de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte, un helvası tarifi...

MALZEMELER
2,5 su bardağı un - 200 gram tereyağ - 3 çorba kaşığı sıvıyağ - 2 su bardağı süt - 2 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI
Öncelikle derin bir tencerede tereyağını eritip içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak, un kahverengi kıvama gelene kadar bekleyin. Bu işlemi yaparken bir yandan da oda sıcaklığındaki sütün içerisinde şekeri eritin. İstediğiniz kıvama gelen una şerbeti ekleyin ve tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alın ve bir süre dinlenmeye bırakın. Son aşamada damak zevkinize göre tarçın, ceviz ya da fındık gibi ürünlerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI
Helvanıza ekleyeceğiniz şerbeti piştikten hemen sonra vakit kaybetmeden sıcak sıcak una ekleyin. Ayrıca helva yerken ağzınıza iri tanelerin gelmesinden hoşlanıyorsanız, helva yapımında ceviz içi ve fındık da kullanabilirsiniz.

irmik helvası

İrmik helvası nasıl yapılır?
Malzemeler:
Bir buçuk su bardağı+2 çorba kaşığı irmik
50 gram file badem
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
Bir su bardağından bir parmak eksik su
1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

İrmik helvası yapılışı:
İrmik, badem ve zeytinyağını kısık ateşte 15 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede süt, su, tozşeker ve limon kabuğunu kaynama noktasına gelene kadar pişirin. İrmiği, sütlü karışıma ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alın. Demlenmesi için 40- 45 dakika dinlendirin. Küçük kalp şeklindeki kalıpları servis tabaklarına yerleştirin. İçlerine tatlıyı pay edip, kalıpları çıkarın. Çubuk tarçınla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.