Bir kuruş dahi borcumuz yok

Bir kuruş dahi borcumuz yok
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sunduğu “Konuşan Türkiye” programının canlı yayın konuğu oldu. Belediyenin borçlu olduğu iddialarına cevap veren Belediye Başkanı Can, “Ümraniye Belediyesi'nin bir kuruş borcu yoktur” ifadesini kullandı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Best FM’de yayınlanan Ufuk Karcı’nın sunduğu “Konuşan Türkiye” programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hasan Can, Ünlü Radyocu Ufuk Karcı’nın sorularını yanıtladığı programda, belediyecilik anlayışını, Ümraniye’nin borçsuz olarak nasıl dönüştürüldüğünü ve başarılarının sırlarını anlattı.

Ümraniye kendinden emin
Konuşmalarına Ümraniyespor’un başarısından bahsederek başlayan Başkan Hasan Can, “Öncelikle inanacaksınız sonra ise inancınızın gereğini yapacaksınız. Ümraniyespor 14 sene içinde 5-6 lig atlayarak Süper Lig'in kapısını tıklattı” dedi. Başarı sırlarından bir tanesinin centilmenlikten geçtiğini söyleyen Başkan Hasan Can, geçmiş dönemlerden farklı bir şekilde gittiği her yerde itibar gören Ümraniyespor hedeflerine emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu

İstanbul'un en başarılı ilçesiyiz
Ümraniye'nin İstanbul'un en çok gelişen ilçesi olduğunu belirten Can, belediyenin borç yükünün fazlalaştığı yönünde çıkan iddialara ise sert cevap verdi. “1 kuruş bile borcumuz yok” diyen Can, “14 yıldır yüzlerce projeyi hayata geçirdik. Üstelik bunları yaparken de devletin hiçbir kurumuna borçlanmadık. Çünkü ayağımızı yorganımıza göre uzattık” dedi.

Kentsel dönüşüme devam
Kentsel dönüşümün önemine değinerek konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, “Yıkılması muhtemel binaları dönüştürerek, depreme dayanıklı bina haline getirdik. Ümraniye’de şu anda 315 bin yapı stoku var, bunun 185 bini bizim zamanımızda, son 14 yılda yapıldı, bu da yüzde 62’ye tekabül ediyor. Yani şehri yenileme noktasında İstanbul’da en başarılı ilçelerden birisiyiz” ifadelerini kullandı.

Deprem teğet geçecek
Ümraniye'nin depreme karşı en hazırlıklı ilçelerden biri olduğunu ve ilçenin olası bir depremden en az şekilde etkileneceğini de kaydeden Can, şu ifadeleri kullandı; “Şimdi 2B mülkiyet yasası çıkarak vatandaşlar mülkiyetlerini elde ettiler. Bizde şuanda onlara imar planı hazırladık. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlanmış olacak. Dolayısıyla oralarda ruhsatlı inşatların önü açılmış olacaktır.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.