Black Friday (Kara Cuma) nedir? Ne zaman başlayacak? Hangi firmalarda indirim var

Black Friday (Kara Cuma) nedir? Ne zaman başlayacak? Hangi firmalarda indirim var
Dünyada adeta bir furyaya sebep olan Black Friday (Kara Cuma) nedir? Alışveriş yapmak isteyenler için indirim listesi haberimizde yer alıyor.

Yüzde 90'a varan indirimlerle dünyanın pek çok yerinde başlayan Kara Cuma indirimleri Türkiye'de de birçok firma tarafından uygulanıyor. Amerika'da başlayan bu kampanyalar kısa sürede dünyaya yayıldı. Ancak bu uygulamanın kötü bir anısı da var. Peki Kara Cuma (Black Friday) nedir? Kara Cuma ne zaman başlayacak? İşte detaylar...
 


Kara Cuma nedir?


Black Friday -Kara Cuma- ifadesi ilk kez 1961 yılında gazetelerde kullanılmıştır. İndirim oranları bazen yüzde 90’ların üzerine çıkabildiği için, bu etkinlik bazen tehlikeli olmaktadır. Cuma gününe özel olarak ABD’de mağazalar kapılarını saat 05:00‘da açarlar ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık tutarlar.

İnsanların izdihamı karşısında yaşanan yaralanma ve ölüm olaylarıyla günün ismi Kara Cuma olarak kalır. Artık daha sistematik bir gün haline gelse de, halen Cuma günleri böyle olaylar yaşanabiliyor. Olayların azalması noktasındaysa aslan payıysa Amazon ve diğer büyük online alışveriş platformlarının büyük gücü devreye giriyor. Arıca internet üzerinde Kara Cuma indirimleri çok daha erken tarihlerde başlayabiliyor.

Wal-Mart gibi büyük alışveriş merkezlerindeyse halen ciddi izdihamlar yaşanabiliyor. 2008 yılında Valley-Stream‘in açılış saatinde içeriye dalan kalabalık bir çalışanı ezerek ölümüne sebep olmuştu.

black friday 2018
 


Türkiye'de Kara Cuma için alışverişte indirim yapan markalar


Alışveriş denilince akla gelen ilk platform olan internet üzerinde şimdiden büyük indirim görselleri ve videoları yayınlanmaya başlandı. Neredeyse 1 liraya dahi alıcılara ulaştırılacak olan ürünler için şimdiden sabırsız bir bekleyiş var.


Kara Cuma ne zaman başlayacak?


Black Friday (Kara Cuma) 23 Kasım Cuma gününden itibaren başlayacak. Alışveriş siteleri, tekstilden teknolojiye kadar pek çok firma ve şirket müşterilerine özel imkanlar sunacak.

black friday 2018


Kara Cuma'da indirim yapacak olan bazı markalar


Türkiye'de rağbet gören hemen hemen her marka Kara Cuma'da indirimlerini müşterilerine yansıtacak. Mobil uygulamalar ve internet üzerinden gerçekleştirilecek alışverişlerde büyük bir ayrıcalık tanınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.