BLKSR ACI SMS dolandırıcı mı? UYAP internet sitesi nedir

BLKSR ACI SMS dolandırıcı mı? UYAP internet sitesi nedir
 DAMGA Editörü
Telefon abonelerine her geçen gün yeni numaralar veya rumuzlarla SMS'ler gönderiliyor. Son olarak da BLKSR ACI adıyla bir mesaj daha iletildi. Peki, BLKSR ACI SMS dolandırıcı mı? UYAP internet sitesi nedir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Son dönemde artan SMS dolandırıcılığı gün geçtikçe farklı şekillerde vatandaşların karşısına çıkıyor. Son günlerde ise BLKSR ACI adının kullanıldığı ve UYAP linki içerdiği iddia edilen bir gönderi ile "Uzlaştrma dosyanızın son onay günüdür. Mağdur olamamak için kontrol ediniz." ifadelerine yer veriliyor. Peki, BLKSR ACI SMS dolandırıcı mı? UYAP internet sitesi nedir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

uyap-sistemi.jpg

BLKSR ACI dolandırıcı mı?

Bu isimle gönderilen mesajlar Türkçe kurallarına dahi dikkat edilmeden dahi yazılan iletiler gönderilmektedir. Vatandaşın paniğe kapılmasını sağlayarak bilgilerinizi girmenizi istemektedir. Yönlendirilen linkte e-devlet aracılığıyla giriş sağlattırılmaktadır ancak resmi siteye değil, kendi sistemlerine yönlendirilmektedir. İtibar etmemelisiniz. Eğer bilgilerinizi yazarsanız sanal hırsızların ekmeğine yağ sürersiniz.

UYAP sitesi nedir?

Vatandaşlık sistemi olarak hizmet veren UYAP devlete bağlıdır. Bu sebeple adresinin sonunda da .gov (İngilizce government yani devlet kelimesinin kısaltılmışı) bulundurmaktadır. https://vatandas.uyap.gov.tr/main/vatandas/giris.jsp adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum