Bu Hatayı Yaparsanız Bayramda Çektirdiğiniz Kıymalar Çöpe Gidebilir!

Bu Hatayı Yaparsanız Bayramda Çektirdiğiniz Kıymalar Çöpe Gidebilir!
Kurban Bayramı’na bir aydan az bir süre kala, kurbanlık telaşı da başladı. Peki kurban eti nasıl saklanır? İşte yanıtlar…

Fatma Müge Yücetürk - Kurban Bayramı'nda dini görevlerini yerine getirerek kurban kesen vatandaşlar, etleri doğru şekilde saklamanın yollarını da araştırıyor.

Kurban Bayramı’nda vatandaşlar büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkları keserek dağıtıyor. Bu dağıtılan kurbanlık etleri ise buzluklarda farklı zamanlarda tüketilmek üzere saklanıyor. Kurban etlerinin büyük bir bölümü kıyma haline getirilerek yemeklerde kullanılmak üzere çektiriliyor. Peki bu kıymalar nasıl saklanmalı? Hangi yöntemlerle buzluğa kaldırılmalı? Çözdürürken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm yanıtlar…

Etin lezzetini azaltmadan çözdürün

Kıyma çözdürmek için birden fazla yöntem bulunuyor. Ancak bu yöntemlerin bazıları zehirlenmelere kadar giden yanlışlıklar içeriyor. Özellikle süreden tasarruf etmek için buzluktan çıkarılıp kaynar suyun içine bırakılan dondurulmuş kıymalar farklı sağlık sorunlarına yol açarken etin lezzetinin de azalmasına neden oluyor.

Doğru porsiyonlamanın önemi

Kıymayı doğru bir biçimde çözdürmek için ilk yapmanız gereken düzgün şekilde dondurmak olmalıdır. İhtiyacınız kadar kıymaları porsiyonlara bölerek ayırabilir böylece porsiyonluk olarak kullanabilirsiniz.

Kıymayı çözdürmek için ilk olarak buzluktan çıkardığınız porsiyonluk paketi buzdolabına koyabilirsiniz. Böylece yavaş yavaş buzu çözülen kıyma sağlıklı biçimde kullanıma hazır olur.

Kurbanlık etlerden çektirdiğiniz kıymaları yemeklerde kullanmak üzere çözdürmenin farklı bir yöntemi de soğuk suda bekletmek oluyor. Derin bir kabın içine doldurduğunuz soğuk suyun içine kıymayı koyarak çözdürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Hızlı çözüm arayanlar

Dilerseniz oda sıcaklığında doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde de çözdürme işlemini yapabilirsiniz. Eğer vaktiniz kısıtlıysa dikkatli bir biçimde mikrodalga fırın kullanarak da kıymayı buzlarından arındırıp yemeklerde kullanılmaya hazır hale getirebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.