Bu marka sigara içenleri üzen haber.. Yapılacak zammı duyan vatandaş tekellere koştu!

Bu marka sigara içenleri üzen haber.. Yapılacak zammı duyan vatandaş tekellere koştu!
Seçim sürecinin tamamlanmasıyla durgunluğunu koruyan piyasalarda zam haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Şimdi de sigara fiyatlarında büyük bir artış olacağı konuşuluyor.

Fatma Müge Yücetürk - Sigara tiryakilerini üzen haber geldi. Bazı sigara markalarının ürünlerinde büyük bir artış yapılacağı iddia edildi. Bu süreçte bazı satıcılar sigara alımlarına sınırlandırma getirdi.

28 Mayıs seçimlerinin ardından sigara fiyatlarına zam gelmesinin an meselesi olduğu iddia ediliyor. Konuya ilişkin ilk açıklama Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu başkanı Erol Dündar’dan geldi. Dündar, beklenen zam nedeniyle bazı tekel bayilerin satışlara sınırlama getirdiğini duyurdu.

Sigaraya ne kadar zam gelecek?

Sigarada beklenen zam oranları ile ilgili açıklamalarını sürdüren Erol Dündar, sigaraya en az 3 TL’lik bir zam geleceğini belirtti. Dündar bu nedenle sigara firmalarının dağıtımlarının da azaldığını iddia etti. Hangi sigara gruplarına zam geleceği ile ilgili bir bilgi vermeyen Dündar, artışın hangi tarihten itibaren geçerli olacağı ile ilgili de yorum yapmadı.

Ünlü sigara firmasından açıklama geldi

Sigarada oluşan zam beklentisi üzerine JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt bir değerlendirme yaptı. Politt konuya ilişkin, "Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.