Bu zam cebi değil pantolonu yakar! İstanbul'da 1 karton yumurta kaç lira olacak?

Bu zam cebi değil pantolonu yakar! İstanbul'da 1 karton yumurta kaç lira olacak?
Üreticiden tüketiciye gelene kadar birçok fiyatın eklendiği yumurtalara dev bir zam daha yolda. Son dönemdeki artışlarla gündemde olan karton satışının ne kadar olacağı merak konusu. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Süt ve süt ürünlerine gelen zamların ardından yumurta da nasibini almıştı. Arka arkaya açıklanan fiyatlarla ücreti ikiye katlanan yumurtanın 30'lu kartonu ise 80 liradan üreticiden çıkıyor. Ancak taşımacılık, kar ve birçok sebeple üstüne eklenen kalemlerle birlikte son olarak 120 liradan satılıyor. Ancak bu fiyat da geride kalmak üzere. Peki, İstanbul'da 1 karton yumurta kaç lira olacak? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Karton da yüzde 150 zamlandı

Yumurta Üreticisi Kerim Göker, konuyla ilgili olarak; "Bir gün bir günü tutmaz. Bugün 80 lira derim yarın 95 lira da olabilir. Mazotun ve bazı giderlerin artmasından dolayı ham madde artıyor. Ham maddenin artışından sonra peynire, süte, yumurtaya yansıyor. Paket maliyetleri çok arttı. Karton eskiden 1 liraydı, 2-2.5 lira oldu. Plastik maliyeti çok arttı. Eskiden paket maliyeti 1 lira koyuyorduk şimdi 6 liraya çıktı." dedi.

İstanbul'da karton yumurta ne kadar olacak?

Zamlar gündeme gelince en çok merak edilen konulardan biri İstanbul satış fiyatları oluyor. En kalabalık şehir olarak tüketimde de ilk sırada yer alıyor. Vatandaşlar da kahvaltılarından eksik etmediği, birçok yemek veya tatlı kullanımında kullandıkları bu ürünün yeni fiyatını sabırsızlıkla bekleniyor. Yeni ücretler belli oldukttan sonra haberimize eklenecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.