Burçları inceleyen kişiye ne denir? Burçlar doğru söyler mi?

Burçları inceleyen kişiye ne denir? Burçlar doğru söyler mi?
Burç yorumları hakkında birçok kişi nasıl ortaya çıktığını merak ediyor. Burçları inceleyen kişiye ne denir? Burçlar doğru söylüyor mu? İşte detaylar...

Astrologlar, çeşitli astronomik cisimlerin seyrini hesaplamak ve bu hareketlerin kişinin günlük hayatını ve geleceğini nasıl etkileyeceğini belirlemek için matematik ve diğer araçları kullanır. Buna karşılık, bir yıldız falı, göklerin bir diyagramı, çizelgesi veya grafiksel temsilidir.


Astroloji nedir?

Astroloji, gezegenlerin, güneşin, ayın ve takımyıldızların hareketinin kişinin kaderini belirlediğine dair batıl inanca dayanan bir sözde bilimdir. Evrendeki gezegen hareketlerini ve bunların insan yaşamı üzerindeki etkilerini ele alan bir çalışma alanıdır. Kişi güneşin, ayın ve gezegenlerin konumuna göre geleceği tahmin edebilir ve doğum anındaki konumlarının yaşamları ve olaylar üzerinde doğrudan etkisi olabilir.

Buna karşılık, bir yıldız falı, göklerin bir diyagramı, çizelgesi veya grafiksel temsilidir. Bu grafik veya çizelge, gezegenlerin konumlarını ve zodyak işaretlerini gösterir. Bu diyagramlar, burç meraklıları tarafından doğumların hesaplanmasında ve kişinin hayatındaki gelecekteki olayları önceden söyleme sanatında kullanılır. Bunun rehberliğinde, bir kişiye gününü daha iyi hale getirmek için belirli bir davranışta bulunması tavsiye edilebilir. 

Etimolojik olarak, "saatlere bakmak" olarak çevrilebilen Yunanca "horoskopos" teriminden bir burç alınır. Astroloji ile çok ilişkilidir çünkü tanımı gereği, astroloji kavramını uzaydaki gezegen konumlarında kullanır.


Burçlar ve astroloji doğru söyler mi?

Birisi astroloji çalıştığında, sonunda burçların derinliklerine iner. Bununla birlikte, burçları incelerken, herkesin astrolojinin tüm odak noktalarını öğrenebileceği her zaman garanti edilmez. 

Batı Astrolojisinde gökyüzü 12 bölüme ayrılmıştır. Her bölüm bir burç veya güneş işaretini temsil eder. Kişinin doğum anında gökyüzünün konumu, güneşin, ayın ve gezegenlerin konumu, kişinin güneş burcunu veya burcunu belirleyen şeydir. Bu gezegen konumları burçlarda, yani çizelgelerde ve diyagramlarda tasvir edilenlerdir. Bir astrolog daha sonra tahminlerini yapmak veya tavsiye vermek için bu çizelgeleri inceler.


Astroloji neden kullanılır?

Birçok astrolojik analiz biçimine girmeden önce, astrolojiyi neden kullandığımızı bilmeliyiz. Astrolojinin kaba memlerle dolu eğlenceli ve cilveli bir eğlence biçimi olmasının ötesinde, aynı zamanda bu öngörülemeyen dünyada anlam bulmanın bir yolu.

ök cisimleri belirli gezegen hizalamaları yaptığında, belirli şeylerin olma olasılığının daha yüksek olduğu anlayışına dayanmaktadır! Astroloji, hayatımız boyunca tekrar eden kalıpların daha fazla farkına vararak, aynı hataları iki kez yapmaktan kaçınmamıza ve ilerleme fırsatlarından yararlanmamıza yardımcı olabilir.  

80 farklı astroloji türü vardır ve bunlardan 10 tanesi daha kullanışlı ve popülerdir, bunlar: 

  • 1. Modern Astroloji: Kişisel gelişim, özgür irade ve psikoloji ile ilgili. 
  • 2. Geleneksel Astroloji: Kader, kader ve geleceği tahmin etmek. 
  • 3. İlişki Astrolojisi: Aşk, arkadaşlık ve işle ilgili uyumluluk. 
  • 4. Yıldız Astrolojisi: Vedik astroloji, maneviyat ve şifa odaklı. 
  • 5. Çin Astrolojisi: Ay takvimi ve Güneş takvimi. 
  • 6. Horary Astrology: Gerçeği aramak ve eksik olan şeyleri bulmak. 
  • 7. Seçim Astrolojisi: Mükemmel tarih ve saati bulmak. 
  • 8. Finansal Astroloji: Başlık bahisleri ve hisse senedi alım satımı. 
  • 9. Lokal Astroloji: Coğrafya ve dünya olaylarının astrolojisi. 
  • 10. Tıbbi Astroloji: Zihni, bedeni ve ruhu iyileştirmek. 

Dolayısıyla astroloji, sonuçların, yani burçların türetilmesi için bir yöntem olarak hizmet eder. olay bu; astroloji bir çalışma alanını ifade ederken, burç astrolojik bir tabloyu veya tahmini ifade eder. Ayrıca astroloji 5000 yıl öncesine, burçlar ise 2400 yıl öncesine dayanmaktadır. Bir bireyin geleceğinin doğum tarihi kullanılarak gerçekleştirilen astrolojik tahmini burç olarak bilinir.

Bu gök cisimlerinin belirli bir referansa göre yaptıkları açılar değerlendirme için kullanılıyor. Dört ana açı, yükselen olan birinci ev, onuncu ev, soyundan gelen yedinci ev ve dördüncü evdir.  

Bununla birlikte, çoğu zeki çevrede astroloji sözde bilim olarak kabul edilir ve hiçbir güvenilirliği yoktur. Astrolojinin etkinliğini kanıtlamaya çalışmak için birçok çalışma yapıldı, ancak şimdiye kadar hiçbiri yapılamadı. Yine de, birçoğu ona güvenmeye devam ediyor ve birçoğu ona yemin ediyor. Batı medeniyetinde astrolojinin önemi azalırken, özellikle Hindistan, Çin, Japonya vb. Doğu Asya ülkelerinde astrolojiye şiddetle inanan ve onu gerçek olarak kabul eden birçok kişi var. 



Burçları inceleyen kişiye ne denir?

Astrolog; astroloji alanında danışmanlık hizmeti veren, gök cisimlerinin hareketlerini inceleyerek kişinin karakterine ve gelecekte neler yaşayabileceğine ilişkin analizler yapan kişidir.

Astrologlar günlük, aylık, haftalık burç yorumları yaparlar ve Güneş tutulması, Merkür retrosu gibi önemli gökyüzü hareketlerinin burçları nasıl etkileyeceğini belirlemeye çalışırlar. Astrologlar yıldız haritası olarak da bilinen doğum haritasını yorumlayarak kişinin hayatının hangi dönemlerinde hangi olayları yaşayabileceğine ilişkin analiz yapar.

s

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.