Bursa’da saygı duruşu!

Bursa’da saygı duruşu!
18 Mart Çanakkale zaferi. Bursa-Galatasaray maçı oynanacak. İki takım sahada. Hemşire ünifırmalı minik kızlarımız ile asker üniformalı minik çocuklarımız futbolculara eşlik ediyor.

18 Mart Çanakkale zaferi. Bursa-Galatasaray maçı oynanacak. İki takım sahada. Hemşire ünifırmalı minik kızlarımız ile asker üniformalı minik çocuklarımız futbolculara eşlik ediyor. Saygı duruşu yapılacağını duyuran anonsun arkasından acayip bir müzik! Eskilerin deyişiyle "alfranga bir müzik"! 
Anlayacağınız; Müslüman'ın da, Türk'ün de ruhunu okşayıp cezbetmediği yetmezmiş gibi, ruhlara rahatsızlık veren bir Batı müziği. Ne yalan söyleyeyim; çocukluğumdan beri bu müziği her duyduğumda böyle hissettim!
Ben böyle hissederim de; Bursa Arena'yı dolduran 43 bin 761 kişi ne hisseder? Hislerini hep birlikte ve koro halinde, taraftar sloganı atarak dışa vururlar:
"Allahu Ekber, Allahu Ekber.
Lailahe İllellahu Vellahu Ekber.
Ellahu Ekber ve Lillahil Hamd." 
Kulaklarından girerek, ruhlarını inciten Frenk çalgısına cevaptır bu.
Hem öyle bir cevap ki; malüm müzik çalmaya devam ederken; buna karşılık tekbir getirmekte ısrar ediyorlar!
Bu durum önceden öngörülebilecek, planlanacak bir şey değil. Hülasa, 18 Mart'ın anlam ve önemini kavramış Müslüman Türk Evlatları, birilerine ders verircesine duygularını doğaçlama ve ani bir refleksle Bursa'da haykırıyorlardı!
Spor alanlarının yetkili ve sorumlusu, muhtemelen Spor Bakanlığı olacağından; Bursalılar, hükümete, Türk Milleti adına çok iyi bir göndermede bulundular. Hem, stat sorumlusu nezdinde hükümete "bu müziği size hala hangi güç, hangi kuvvet çaldırttırıyor?" diye sordular. Onlara şükran borçluyuz. Allah, ağızlarına, dillerine, seslerine gönüllerine sağlık versin, sesleri hep böyle gür çıksın, bu davranışları Milletimize de örnek olsun İnşallah.
Kısmi de olsa; cenazelerdeki acayip çalgılar kalktı, değerlerimiz yerli yerine oturmaya başladı. Başka bir deyişle; cenazeler ve şehidlere karşı saygı, nihayet olması gereken şekle dönüştü. Henüz tam oturmamış olsa bile.
Milletin özünden, ruhundan olmayan hiçbir şey bu topraklar üzerinde kalıcı değil, arızidir. Gün gelir, herşey tersyüz olur, edilir. Birileri daha dün "1000 yıl sürecek" diyerek Milleti sindiriyorlardı. Hani, ne oldu ? Bu yolda yaptığınızla yadedilirsiniz. Ama hayırla, ama şerle!
Bir maçta, Bursalılar, Türk Milleti'nin duygularına 'hayırla anılacak şekilde' tercüman oluvermişti. Darısı size ve bize...Selam ve sevgi ile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.