Büyükçekmece Sahili'nde neden yere çöp atıyorlar?

Büyükçekmece Sahili'nde neden yere çöp atıyorlar?
Büyükçekmece'de, 8 yaşındaki Murat Pehlivan pazar günleri sahile giderek çöp topluyor. Murat'ın pazar aktivitesi haline getirdiği bu örnek davranışı takdir topladı. Anne Aysun Pehlivan, “Yere çöp atanları görünce hep üzülüyordu. 'Neden yere atıyorlar?' diye hep söylenip duruyordu” dedi

Büyükçekmece Sahili'ne anne ve babasıyla pazar günleri giden Murat Pehlivan (8), çöpleri toplamayı kendisine etkinlik haline getirdi. Küçük çocuğun örnek davranışı görenleri hayran bıraktı. Murat Pehlivan, "Çöp toplarken çok eğlendim. Yere çöp atmanızı önermem. Çok eğlenceli, doğaya da yararlı. Doğa bizim evimiz, korumanızı öneririm" dedi.


Neden yere atıyorlar?

Anne Aysun Pehlivan ise "Oğlumun çevreye olan duyarlılığından dolayı aktivite yapalım dedik. Yere çöp atanları görünce hep üzülüyordu. 'Neden böyle? Neden yere atıyorlar?' diye hep böyle söylenip duruyordu. Biz de 'onlar böyle yapıyorsa biz daha iyisini yapacağız, daha iyi bir şey için iyiler de uğraşacak' dedik. Sonrasında hafta sonu aktivitesi olarak, çöp toplamaya karar verdik. Murat da sahilde toplamak istedi. Çünkü, en çok buraya geldiğimizde bu konu onu üzüyordu. İnsanlar yiyip, içip gidiyorlardı. Pazar günü çöp toplama aktivesi yaptık. Hem kendi aramızda küçük bir yarışma yaptık, hem de çok eğlendik. Çevremiz için güzel bir şey yaptık. O da çok mutlu oldu. Küçüklüğünden beri de geri dönüşüme çok hevesli. Oyuncak helikopteri plastik şişeden yapar. Çevreye duyarlı sağlıklı bir birey olarak yetişmesini istiyoruz" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.