Çalışmadan maaş alıyorlar

Çalışmadan maaş alıyorlar
Esenyurt Belediyesi'nde çalışmadan maaş alanların sayısının bir hayli fazla olduğunu söyleyen Esenyurt Belediyesi CHP Meclis Üyesi Taner Uluğ, “Çalışmadan maaş alanlar sokakta geziyor. Belediyede çalışıyor gözüküyor ama çalışmıyor. Her ay bankamatik düğmesine basıp maaş alanlar var” dedi.

Esenyurt Belediye Meclisi'nin Mart Ayı ikinci toplantısı belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi. Esenyurt Belediyesi Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili meclis üyeleri konuşmalar gerçekleştirdi. Esenyurt Belediyesi CHP Grup Başkanı Yavuz İren, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde belediyede çalışan kadınların idarı izinli sayılmasını istedi. AK Parti grubundan ise bu kararı alma yetkisinin kendilerinde olmadığı cevabı geldi. AK Parti grubu adına konuşan Pınar Tekin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü "Sevginin ete ve kemiğe bürünmüş halidir" diye tanımladı. CHP adına konuşan Safiye Yazıcı ise kadınlara verilmesi gereken değerin nasıl olması gerektiğini anlattı.

birgül çay

Alatepe 8 Mart'ı kutladı
Daha sonra CHP adına söz alan ve kadınların ülkede zor günler yaşadığını söyleyen Esenyurt Belediyesi CHP Meclis Üyesi Birgül Çay, "Bu bir emek mücadelesidir. Biz Türkiye'de tanımadığımız bir adam bize asılmasın diye abi diyecek bir haldeyiz. Biz tek başına ev tutamayacak bir haldeyiz. Hanginiz evini tek başına kalan bir kadına veriyor. Kapıya erkek ayakkabısının konulduğu günlerde yaşıyoruz. Kapıya erkek ayakkabısı koyalım da bize saldırmasınlar... Geçen yıl 409 kadın öldürüldü, 387 kadın istismara uğradı, 332 kadın tecavüz ve cinsel şiddete uğradı. Kadın bakan sayımız bile iki. Müftülüklere verilen yasayla koruma süreleri azaltıldı. 6 ay iken bu süre 1 aya düştü. Biz kaderimizi kimsenin eline bırakmadan el ele yürümeliyiz" dedi. Çay, kadınların yaşadığı zorlukları ortadoğu ülkelerinden ve ilahiyatçıların söylediği tartışmalı örneklerle anlattı. CHP'nin idari izin teklifi ile ilgili tartışma çıkınca başkanvekili Süleymanoğlu konunun çalışılıp meclise getirebileceği önerisinde bulundu.

İsim varsa getirin
Belediyede çalışmadan maaş alanların olduğunu söyleyen Esenyurt Belediyesi CHP Meclis Üyesi Taner Uluğ, "Bugün Esenyurt Belediyesi'nde 40 kişilik güvenlik görevlisi alınması söyleniyor. Esenyurt Belediyesi'ne hiç bir katkı sunmayan, işe gelmeyen yetimin hakkını yiyerek bankamatikten maaşını alan kişiler var. Biz burada ne yapıyoruz. 40 tane daha güvenlik görevlisi alıyoruz. Alalım elbette istihdam olsun ama güvenlik işini yaparken o işi hakkı ile yapacak kişiler lazım yandaşlar değil. Yandaşlar alınınca birileri bankamatikten maaşını alıp sokakta geziyor" dedi. Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanı Mustafa Akboğa "Bildiğiniz bir isim varsa getirin" çıkışında bulundu. Bu sözler üzerine CHP'li sıralardan "Alın teri ile çalışanların yanındayız ama çalışmadan maaş alanların karşısındayız" çıkışı geldi.

Tek yaptıkları maaş almak
Belediyede çalışmadan maaş alanların ve AK Parti'ye üye olmadan taşeronda görev almanın mümkün olmadığı iddiası ile ilgili gazetemize konuşan Taner Uluğ, "Bu sadece Esenyurt'a özgü bir hastalık değil. Esenyurt'ta 3300'ün üzerinde taşeron olunca ister istemez sayı fazla oluyor. Bu rakamları uçuk kaçık rakamlar diye tabir etmek mümkün. Bugün AK Parti'ye kayıtlı olmayan hiç bir insanın da taşeronda görev yapma şansı yoktur. Çalışmadan maaş alanlar sokakta geziyor. Belediyede çalışıyor gözüküyor ama çalışmıyor. Her ay bankamatikin düğmesine basıp maaşını alıyor" ifadelerini kullandı.

ali mruat alatepe

Alatepe sürpriz yaptı
Birgül Çay kürsüde konuşmasını sürdürürken salona Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe  geldi. Alatepe kadınlara çiçek vererek gününü kutladı. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum