'Cennete gideceksin' vaadi ile 50 bin TL dolandırdı: 6 ay 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

'Cennete gideceksin' vaadi ile 50 bin TL dolandırdı: 6 ay 8 ay hapis cezasına çarptırıldı
Kayseri'de 42 yaşındaki H.S., restoran işletmecisi 47 yaşındaki A.G.'yi 'Cennete gideceksin' vaadi ile 50 bin TL dolandırdığı suçlamasıyla 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A.G. isimli kadının restoranında 5 Kasım 2020 tarihinde meydana gelen olayda, başı sarıklı ve bastonlu H.S., eşi E.S. ile birlikte restorana gelerek içeride dua edip ayrıldı. H.S.'nin daha sonra restoran işletmecisi 47 yaşındaki A.G.'yi telefonla arayıp 'Senin için istihareye yattım, cennete gideceksin' diyerek 50 bin TL istediği ve buna inanan A.G.'nin de parayı gönderdikten sonra dolandırıldığını fark edip ikiliden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Olay üzeirne başlatılan soruşturma kapsamında Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün dava görüldü. Duruşmada tutuksuz sanıklar hazır bulunurken, A.G.'nin de SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldığı görüldü. 42 yaşındaki sanık H.S., restoran işletmecisi A.G.'den yardım mahiyetinde para aldığını söyledi ve dolandırıcılık iddiasını reddetti. H.S. duruşmada, 'Bu kadın haricinde bana böyle yardım eden yoktu. Toplamda 50 bin TL gönderdiğini zannetmiyorum. Beraatimi istiyorum' dedi.

A.G. ise yaşadığı ruhsal bunalımdan faydalanılarak dolandırıldığını söyleyerek, "Hesap numarası gönderdiler. 'Kimsiniz' dediğimde 'Allah'a karşı mı geliyorsun?' dediler. O dönemde babam vefat etmişti. Kafam o yüzden yerinde değildi. İçinde bulunduğum durumdan istifade ettiler. Dua etti. Sonra da, 'Seni rüyamda gördüm. Cennete gideceksin' dedi. Nasıl kandırdıklarını bilmiyorum. Çocuklarımın rızkını aldılar" dedi.

Dini inanç ve duyguların kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ikiliye, mahkeme heyetinin, sanık H.S.'yi dini inanç ve duyguların kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdığı, eski eşi E.S.'nin aynı suçtan beraatine hükmettiği ve heyetin, Yargıtay sürecini dikkate alarak H.S.'nin tutuksuzluk halinin devamına hükmettiği belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.