Denizlerde av yasağı öncesi somon levrek ve çupraya talep yoğun

Denizlerde av yasağı öncesi somon levrek ve çupraya talep yoğun
Samsun'da 15 Nisan itibariyle başlayacak denizlerde av yasağı öncesi en çok somon levrek ve çupra balıklarına talep gösteriliyor.

15 Nisan'da başlayacak denizlerde av yasağı öncesi, balıklara talep arttı. Hava sıcaklıklarının da düşük olması nedeniyle de balığa yönelen vatandaşlar en çok somon levrek ve çuprayı tercih ediyor.

Balıkçı Onurcan Köse, küçük balıkların avında bir azalma olduğunu belirterek, "Yine tezgahlarımızda mezgit, barbun var İğneada tarafından hamsi geliyor. Vatandaşlar son dönemde en çok rağbet ettiği balıklar, somon, levrek ve çupra. Fiyatları da gayet uygun. Somon 30, çupra 40, levrek 50, mezgit 20 liradan satılıyor. Fiyatları uygun, herkes alabilir. Vatandaşımızın talebi güzel. Satışlarımız devam ediyor vatandaş balık yiyor. Etin, tavuğun fiyatı belli, balık daha ucuz, vatandaş tercih ediyor. Karadeniz'de insanlar balığı çok sevdiği için herkes balığa yöneliyor" dedi.

Balıkçı Fazıl Altun ise sezonun bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen satışların iyi olduğunu söylerek, "Vatandaşlarımızın daha çok somon, mezgit alabalık tercih ediyorlar. Talep iyi, satışlarımız da güzel. Sezon güzel geçti. Havalarda soğuk gidiyor tabi onun da etkisi var talebe. Fiyatlarımız da normal, vatandaşımız balığı her zaman tercih ediyor" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.